Κορινθία

Σπείρα ενόπλων διακινούσε ηρωίνη στην Κορινθία

Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα, τέσσερις άντρες και μία γυναίκα

Με μια αστραπιαία επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, εξαρθρώθηκε μια σπείρα διακινητών ηρωίνης που δρούσαν στην Κορινθία και είχαν στην κατοχή τους παράνομα όπλα. Μάλιστα, δυο από τα μέλη της είναι φυγόποινοι, καταδικασμένοι για άλλα αδικήματα.

Η επιχείρηση τέθηκε σε εφαρμογή σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων όπου οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε Έλληνες, τέσσερις άνδρες ηλικίας 29, 30, 41 και 49 χρόνων και μία 32χρονη, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Στα σπίτια και ένα όχημα του 39χρονου, του 30χρονου και του 41χρονου, βρήκαν συνολικά 917 γραμμάρια ηρωίνης, 30 ναρκωτικά χάπια, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο κρότου και ένα κυνηγετικό όπλο, τρία μαχαίρια, ένα τσεκούρι, ενώ κατέσχεσαν και τρία οχήματα.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, μία του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για διακεκριμένες κλοπές, μία του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου και δύο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου για κλοπές, ενώ και σε βάρος της 32χρονης εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Κορίνθου για παράβαση της νομοθεσίας περί αυτοκινήτων.

Όλη η επικαιρότητα