Συνάντηση Σπίρτζη – Κατσιφάρα: Συμφωνία και συνεργασία για τα μεγάλα έργα της Ηλείας (VIDEO)

Η έναρξη των εργασιών στο οδικό τμήμα Πάτρα-Πύργος στα τέλη Μαΐου, η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στο τμήμα Πύργος-Καλόνερο και η ουσιαστική παρέμβαση στο φράγμα Πηνειού είναι τα σημαντικότερα ζητήματα για τα οποία δεσμεύθηκε χθες ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

16195683_1565987750082747_5012594667984816285_n.jpg

Σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, φάνηκε ότι οι παρεξηγήσεις των προηγούμενων ημερών αλλά και εβδομάδων ανήκουν στο παρελθόν, και πλέον ο στόχος είναι να ξεκινήσει ένα νέος κύκλος διαρκούς και παραγωγικής συνεργασίας για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής στη Δυτική Ελλάδα.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά έργα υποδομής που ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα και σημείωσε  ότι στόχος είναι οι συγκεκριμένες υποδομές που έχει ανάγκη η Πάτρα και η Δυτικής Ελλάδα, να μπουν σε συγκεκριμένο σχεδιασμό υλοποίησης.

«Δεν θα συνεχίσουμε τις ψεύτικες διαβουλεύσεις του παρελθόντος, αλλά θα κάνουμε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με την περιφέρεια, τους δήμους και τους φορείς. Δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που να μην εκκρεμεί από τον καιρό των παππούδων μας. Αφού ο δήμος και η Περιφέρεια συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε 15-20 μέρες θα επαναλάβουμε τις συναντήσεις», δήλωσε ο κ.Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι ως το τέλος της άνοιξης θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί και θα υπάρχουν οι συμβάσεις για το Πάτρα-πύργος, ενώ στη συνέχεια, εφόσον υπάρχει και η ανάλογη ωριμότητα και βρεθεί η χρηματοδότηση, θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου.

Για το Πάτρα-Πύργος, ο υπουργός επισήμανε ότι ως τις αρχές Μαρτίου θα έχει ετοιμαστεί η μελέτη βιωσιμότητα και θα έχει σταλεί ο φάκελος μεγάλου έργου στην Κομισιόν. Το χρονοδιάγραμμα, όπως τόνισε, προβλέπει να είναι έτοιμες οι συμβάσεις τέλη Μαΐου και το έργο να αρχίσει να υλοποιείται.

16195239_1565987763416079_6096222957527522177_n_0.jpg

Ικανοποίηση από Κατσιφάρα και Γεωργιόπουλο

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έκανε λόγο για παραγωγική συζήτηση παρά τις επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις, και υπογράμμισε ότι «η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα και δίνει λύση στα προβλήματα. Η ουσία είναι να βλέπουμε στο μέλλον για τη λύση των προβλημταών». Ο κ.Κατσιφάρας ανέφερε ότι στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής της Δυτικής Ελλάδας, εκφράζοντας την αγωνία τη δική του αλλά και των πολιτών για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, και πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί με συγκεκριμένη θεματολογία για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, εξέφρασε την ικανοποιήσή του από τη δέσμευση του υπουργού για την Ολυμπία Οδό στο σύνολό της και υπογράμμισε ότι η διεκδίκηση είναι διαρκής.

16195425_1565987520082770_5741447018512625163_n.jpg

«Εμείς έχουμε μια εντολή από τον ηλειακό λαό, τη διεκδίκηση και την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδου. Χαιρόμαστε που ο υπουργός επισκέφθηκε την Περιφέρεια. Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί, τα έργα δεν διακρίνονται σε κατηγορίες. Σε αυτή τη βάση, κυβέρνηση και Περιφέρεια δεν έχουν ρόλο παρά να συνεργάζονται για το καλό του τόπου και της κοινωνίας», είπε ο κ.Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στη συνέχεια στα σημαντικά έργα που απασχολούν την Ηλεία.

«Θα συνεχίσουμε τις θεματικές συσκέψεις στην Αθήνα, προκειμένου να προωθήσουμε το τουριστικό τρένο Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, τη χρηματοδότηση του φράγματος Πηνείου, καθώς και τη χρηματοδότηση της οδικής ασφάλειας για το τμήμα Πύργος-Καλόνερο»,  δήλωσε ο κ.Γεωργιόπουλος, εκδηλώνοντας την ικανοποίησή του για την τήρηση των δεσμεύσεων από το υπουργείο Υποδομών.

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Fopan83@gmail.com