Σπίρτζης: «Πάγωσαν ΒΟΑΚ, Πατρών-Πύργου, Μετρό, δεκάδες έργα, χωρίς σχέδιο»

«ΝΔ και Μητσοτάκης χωρίς σχέδιο και με αοριστολογίες πάγωσαν όλα τα μεγάλα έργα υποδομών και τώρα απορούν που δεν έχουν την ανάπτυξη και την αύξηση απασχόλησης που περίμεναν»

Μακάρι να εγκαινιάζουν παντού έναρξη εργασιών, ας εγκαινιάσουν και ολοκλήρωση, για όλα τα έργα που βρήκαν έτοιμα από εμάς, όπως και τα… airbus που επί ΣΥΡΙΖΑ παρήγγειλε η Aegean, αλλά η αλήθεια είναι ότι ΝΔ και Μητσοτάκης χωρίς σχέδιο και με αοριστολογίες πάγωσαν όλα τα μεγάλα έργα υποδομών και τώρα απορούν που δεν έχουν την ανάπτυξη και την αύξηση απασχόλησης που περίμεναν, είπε ο πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μεγάλα έργα υποδομής μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη, με αφορμή και τα «εγκαίνια» των εργασιών στο νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου, από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Καραμανλή.

«Πολύ ειλικρινά, μακάρι να πηγαίνει να τα εγκαινιάζει, την έναρξη των εργασιών. Μακάρι και για την ολοκλήρωσή τους. Και ας τα βρήκε έτοιμα από εμάς», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα, για την πανηγυρική παρουσίαση των νέων Airbus της Aegean, που «δεν παραγγέλθηκαν καν επί ΝΔ».

«Το πρόβλημα με την ΝΔ και την πολιτική που ασκεί στις υποδομές είναι άλλο: βρήκε διαγωνισμούς και συμβασιοποιημένα έργα άνω των 5,5 δισ. ευρώ» τον Ιούλιο του 2019, ενώ ως το τέλος του έτους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε στον προγραμματισμό της «συμβάσεις έργων άνω των 9 δισ. ευρώ. Και αντί να “τρέξει” αυτές τις συμβάσεις, ακυρώνουν την μία μετά την άλλη, χωρίς σχέδιο, αποσπασματικά, χωρίς να λένε τι θα κάνουν. Τα παραπέμπουν όλα για μετά, από 6 ως 9 μήνες», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

«Δεν μπόρεσαν στο Καστέλλι γιατί είχαν υπογραφεί συμβάσεις και ήταν όλα έτοιμα. Το πρόβλημα με το Καστέλλι είναι ότι δεν ξεκίνησε πριν 8 μήνες … για ένα διεθνές αεροδρόμιο που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Κρήτης … καθυστέρησαν 8 μήνες να βγάλουν μία απόφαση για έναρξη των πρόδρομων εργασιών και ενός δρόμου που συνδέει τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με το αεροδρόμιο και το αεροδρόμιο με το Λασίθι, 24 χλμ. συνολικά που εξυπηρετούν και τις τοπικές κοινότητες … Το γιατί καθυστέρησαν 8 μήνες, μόνο η ΝΔ μπορεί να το απαντήσει».

Την ίδια ώρα, για μία σειρά από σημαντικά έργα, «κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει, λένε ότι θα ακυρώσουν διαγωνισμούς, ότι θέλουν να κάνουν κάτι “άλλο”, αλλά δεν λένε ούτε το πότε, ούτε το πώς», συνέχισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ, την ώρα που με βάση την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ «θα έπρεπε τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο να έχουμε περάσει στη δεύτερη φάση, τις τελικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές. Να υπάρχει τουλάχιστον προσωρινός ανάδοχος, αν όχι οριστικός. Και εξήγγειλε ότι θα ακυρώσει τους δύο διαγωνισμούς, να κάνει έναν. Και για το πότε, θα μας πει “σε 6-9 μήνες”».

Στον οδικό άξονα Πατρών-Πύργου, «κάνει τα ίδια, για συμβάσεις που έχουν ξεκινήσει τα έργα, λέει ότι θα ακυρώσει αυτές τις συμβάσεις», είπε επίσης ο κ. Σπίρτζης, με αποτέλεσμα να είναι αγανακτισμένοι ακόμη και οι Νεοδημοκράτες στην Ηλεία, που θυμούνται ότι «το 2013 έβγαλε αυτό το τμήμα έξω από την σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, ξεκίνησε δήθεν διαγωνισμό, με πολύ μεγάλα προβλήματα … ήταν τόσο λάθος που άγγιζε τα όρια του “στημένου” … σε τόσο μεγάλο έργο, κάτω από 50% των ποσοτήτων που χρειάζονταν … δεν είχε επίσης εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεν είχε έγκριση από την ΕΕ (δεν είχε σταλεί καν φάκελος) … δεν είχε επίσης τον απαραίτητο κυκλοφοριακό φόρτο για να δικαιολογεί την διατομή του».

Επί ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά ολοκληρώθηκαν και έγιναν οι διαγωνισμοί και τα αποτελέσματα είναι πολύ απλά, μείωση κόστους κατά 50% σε σχέση με αυτό που είχε προϋπολογίσει η ΝΔ, τόνισε ο κ. Σπίρτζης, προβλέποντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ακυρώσει και τις πέντε συμβάσεις στις οποίες έχουν ξεκινήσει έργα, για να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση στην Ολυμπία Οδό, δεν θα πάρει έγκριση από την ΕΕ. «Δεν ανήκει σε καμία ευρωπαϊκή νομοθεσία, λογική, κτλ., η κατάργηση διαγωνιστικών διαδικασιών που έχουν “ξεσκονιστεί” για να πας σε απευθείας ανάθεση, για τόσο μεγάλα έργα».

Ξεκαθάρισε επίσης, σε σχέση με τις αιτιάσεις της ΝΔ για την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα στους διαγωνισμούς, ότι σε ένα διεθνή διαγωνισμό για έργα «κερδίζει αυτός που κάνει την μεγαλύτερη έκπτωση, όχι ο αρεστός της εκάστοτε κυβέρνησης. Το πρόβλημα είναι αυτό που κάνει η ΝΔ». Θύμισε μάλιστα ότι «μετά τις καταγγελίες που έκανε η ΝΔ, εμείς τις πήγαμε στον εισαγγελέα. Έχουν περάσει από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την ΕΕ, δεν έχει βρει ένα ψεγάδι κανείς». Και μάλιστα, «ο κ. Καλογρίτσας δεν πήρε κάποια» από αυτές τις συμβάσεις, προσέθεσε. Το ίδιο με τον ΒΟΑΚ και τον Πατρών-Πύργου γίνεται και στην υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου στην Πάτρα, αλλά και την Γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας, τους Κάθετους Άξονες της Εγνατίας, για μία σειρά από σιδηροδρομικά έργα, για τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, την παρα-Ιόνια Οδό, τον Ε65, την παράκαμψη της Χαλκίδας, ακόμη και τον διαγωνισμό για τα λεωφορεία Αθήνας-Θεσσαλονίκης, «μία σειρά από πολύ μεγάλα έργα που χρειάζεται η χώρα και οι τοπικές κοινωνίες … δεν έχουν κάνει τίποτε, ή λένε ότι θα τα ακυρώσουν και θα μας πουν σε… 6-9 μήνες».

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση που δημιουργήθηκε με το Μετρό Θεσσαλονίκης, «που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τώρα η δοκιμαστική λειτουργία και σε λιγότερο από 2 χρόνια να δίνεται στους πολίτες για χρήση». Πέραν της μη ευαισθησίας για την πολιτιστική μας κληρονομιά, «δεν θα τελειώσει ποτέ το Μετρό Θεσσαλονίκης, έτσι όπως πάνε να το κάνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το ότι έχουμε τάση αντιστροφής στη μείωση της ανεργίας, το ότι δεν πιάνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που θα θέλαμε ως χώρα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ στις υποδομές», καθώς αυτά τα έργα παρέχουν άμεσα έσοδα στο Δημόσιο, στο ασφαλιστικό σύστημα. «Είναι τομείς εντάσεως εργασίας τους οποίους χρειαζόμαστε για να βγούμε από την κρίση».

Χαρακτήρισε επίσης «εγκλήματα» δύο κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις δύο παρατάσεις στο διαγωνισμό για το Θριάσιο που μπορούν να οδηγήσουν την ΕΕ να ζητήσει πίσω χρήματα για έτοιμο έργο και την διά στόματος Μητσοτάκη ακύρωση του εμπορευματικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, που κανείς δεν απαντάει για το πού θα γίνει. «Διαλύουν έναν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό που θα αναβαθμίσει την χώρα μας και εμπορικά και γεωπολιτικά, προσελκύοντας παραγωγικές επενδύσεις και όχι “αέρα”. Αυτός που θέλει να τον ανατρέψει πρέπει αν μη τι άλλο να πει τι έχει ως σχεδιασμό, να κάνει και να εφαρμόσει. Δεν έχουν κανέναν, ούτε επιμέρους».

Στη συνέχεια ο κ. Σπίρτζης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων ακροατών για έργα σε όλη την επικράτεια.

 

 

 

via