Αχαϊα

Σπίρτζης: Πλήρης υπογειοποίηση του τρένου από Ρίο μέχρι Αγ. Διονύσιο

Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο μέχρι τον Αγ. Διονύσιο ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών,. Χρ. Σπίρτζης, ευρισκόμενος το μεσημέρι του Σαββάτου στο δημαρχείο της Πάτρας.

Ο υπουργός ανέφερε πως έχει οριστικοποιηθεί η μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ και έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι των 45 εκ. ευρώ που θα απαιτηθεί επιπλέον, για την υπογειοποίηση του συγκεκριμένου τμήματος, μήκους 6,5 χλμ, ενώ πρόσθεσε πως όλες τις διαδικασίες θα παρακολουθεί επιτροπή του υπουργείου και του δήμου Πατρέων. Ακόμα, εξέφρασε την πρόθεση, η επιφανειακή έκταση να αξιοποιηθεί προς όφελος της Πάτρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργείου στο αίτημα του δήμου και τόνισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι στην επιφάνεια, πάνω από τη γραμμή να διαμορφωθεί ένα γραμμικό πάρκο με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. «Ένα τέτοιο έργο, που θα δίνει την ευκαιρία στον πολίτη να φτάνει με το ποδήλατό του από το Ρίο μέχρι το κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου δείχνει ότι η Πάτρα μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι μία εντελώς άλλη πόλη» ανέφερε.

Την ικανοποίησή τους για τις εξαγγελίες του υπουργού εξέφρασαν και όλοι οι παριστάμενοι φορείς και οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Καστελοκάμπου.

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα