Ελλάδα

Σπιτικά κεράσματα των ημερών, πέρα από μελομακάρονα ή κουραμπιέδες

Οι μη παραδοσιακές καριόκες στην μοντέρνα εκδοχή τους
Ακούστε το άρθρο

Αυτές οι μη παραδοσιακές καριόκες στην μοντέρνα εκδοχή τους, έχουν την επίγευση του φιστικοβούτυρου, είναι σούπερ τραγανές και φτιάχνονται σε μόλις 20 λεπτά! Λίγο υπομονή για να παγώσουν και ξεκίνα να τις τυλίγεις σε τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο.

2. Energy balls με χουρμάδες & κακάο

Αυτά τα energy balls βαφτίζονται και τρουφάκια σε μια πιο θρεπτική εκδοχή. Παχουλοί και ζουμεροί χουρμάδες και βρώμη, ανακατεύονται με κακάο και πλάθονται σε μικρές μπουκίτσες που υπόσχονται να προσφέρουν τεράστιες απολαύσεις!

3. Εύκολο τραγανό παστέλι με ηλιόσπορους

Το παντός καιρού παστέλι αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους και μας γλυκαίνει μέσα σε λίγες μόλις μπουκίτσες, χωρίς να μας βαρύνει. Αυτή η μη αυθεντική και σούπερ τραγανή εκδοχή με ηλιόσπορους, δεν θα σε απογοητεύσει.

Η γέμιση περιέχει ό,τι ξερά φρούτα και ξηρό καρπό έχεις στο ντουλάπι και θέλεις να χρησιμοποιήσεις και όλα μαζί δένουν με μαρμελάδα πορτοκάλι. Είναι πολύ νόστιμα αυτά τα νηστίσιμα σκαλτσουνάκια και υπόσχονται να γλυκάνουν γιορτές, νηστείες και όλες τις ανάμεσά τους εποχές.

Τα κουρκουμπίνια τα φτιάχνεις είτε στο τηγάνι είτε στον φούρνο. Τα μυστικά του; Καλής ποιότητας φύλλο, σφιχτό τύλιγμα και σωστό ελαφρύ σιρόπιασμα.

6. Σπιτικές καριόκες πειρασμός

Ωπ, τι έγινε κι άλλες καριόκες; Ναι και αυτή τη φορά είναι πιο αυθεντικές. Πιο κοντά σε αυτές που φτιάχνουν στην Ξάνθη, όπου το συγκεκριμένο γλύκισμα τιμάται καθημερινά από τα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Ο χαλβάς δεν είναι μόνο για την Σαρακοστή! Μπορείς να τον μετατρέψεις σε πεντανόστιμα και πολύ όμορφα στο μάτι (πρέπει να το παραδεχθούμε) τρουφάκια για τις μέρες των γιορτών.

Γιατρικό στην αβάσταχτη λιγούρα για σοκολάτα; Πανεύκολο γλυκάκι για τους επισκέπτες σου; Όπως και να τα πεις, αυτά τα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος θα κερδίσουν και τους πιο δύσκολους, “δεντρώωγλυκά” τύπους.

Όλη η επικαιρότητα