Γεύσεις

Σπιτικά νιόκι με λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί

Συνταγή του Ηλείου σεφ Γιώργου Τσούλη.
Ακούστε το άρθρο

Σπιτικά νιόκι με μια ελαφριά σάλτσα από λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί, που θα λατρέψετε! Συνταγή του Ηλείου σεφ Γιώργου Τσούλη.

#tsoulotip: Βάζουμε τα νιόκι στο νερό με τον πάγο, ώστε να μην παραβράσουν.

ΥΛΙΚΑ

Για τα νιόκι:

500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ., κοσκινισμένο

80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κρόκους αυγού

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο, για το ράντισμα

Για τη σάλτσα με κατσικίσιο τυρί:

400 ml Κρέμα Γάλακτος NOYNOY Light

150 γρ. σπανάκι baby

100 γρ. κατσικίσιο τυρί

80 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη σε κάθετες φέτες

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Ρόκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τα νιόκι: Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να φύγουν τελείως όλα τα υγρά.
2. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τις πατάμε, ώστε να λιώσουν και να γίνουν ένας λείος πουρές. Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ το αλεύρι, την παρμεζάνα, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι του μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε μια γραμμή 30 εκ. περίπου πάνω στον αλευρωμένο πάγκο. Αλευρώνουμε ελαφρώς τη γραμμή του μείγματος και κόβουμε σε κομμάτια των 2-3 εκ. περίπου. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα της σακούλας.
4. Αλευρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε προσεκτικά εκεί όλα τα κομμάτια και τα αλευρώνουμε από πάνω ελαφρώς.
5. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και πάγο και το αφήνουμε στην άκρη. Όταν βράσει το νερό της κατσαρόλας, ρίχνουμε τα νιόκι μέσα σε δόσεις και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε στο μπολ με τον πάγο και τα αφήνουμε εκεί, μέχρι να κρυώσουν.
6. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα των νιόκι.
7. Για τη σάλτσα με κατσικίσιο τυρί: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την Κρέμα Γάλακτος ΝOYNOY Light.
8. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τα νιόκι, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το σπανάκι, τα αφήνουμε 2 λεπτά και σερβίρουμε με ρόκα.

Όλη η επικαιρότητα