Ηλεία Πολιτισμός

Σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Πύργου και μαθητές του 1ου Δημ. Σχολείου Ζακύνθου στο Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας

Ακούστε το άρθρο

Μια διπλή επίσκεψη-συνύπαρξη, με ευκαιρίες γνώσης, ευρηματικής συνεργασίας, ανάπτυξης κοινωνικής συμπεριφοράς, ανακάλυψης νέων τρόπων μάθησης, αλλά και ψυχαγωγίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μάϊου, στο Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας στον Πύργο.

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου ξεναγήθηκαν στα μυθικά πλάσματα, συμμετείχαν σε βιωματικά θεματικά εργαστήρια, έπαιξαν στο λαβύρινθο. Μαζί τους όμως αυτή τη φορά, δεν είχαν μόνο τους παιδαγωγούς του Θεματικού Πάρκου, αλλά και τις σπουδάστριες της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Πύργου του τμήματος Γενικής Βρεφονηπιοκομίας. Οι σπουδάστριες μαζί με την εκπαιδεύτριά τους κ. Ζυγούρα Ανδριάνα είχαν την ευκαιρία, να συμμετέχουν σε μουσικοκινητικές και γνωστικές δραστηριότητες, εφαρμόζοντας σε πρακτικό επίπεδο τη θεωρητική κατάρτιση την οποία λαμβάνουν στην ΕΠΑΣ Μαθητείας.

Δυο επισκέψεις που οργανώθηκαν κι εφαρμόστηκαν με μεγάλη επιτυχία, ώστε να προκύψει ένα διαφορετικό καινοτόμο σχέδιο επίσκεψης στο μουσείο και μια ξεχωριστή εμπειρία για τους εμπλεκόμενους. Πρόκειται για μια δράση, η οποία εντάσσεται στο γενικότερό πλαίσιο στόχων του Θεματικού Πάρκου για τη σύνδεση μουσείου – σχολείου και τον εμπλουτισμό της σχολικής πραγματικότητας.

Ξεχωριστή έκπληξη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Οι δραστηριότητες συνεχίζονται και την Παρασκευή 18  Μάϊου, όπου το Θεματικό Πάρκο θα υποδεχτεί σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Πύργου και μαθητές του Δημ. Σχολείου Αγ. Δημητρίου Λακωνίας. Ωστόσο μια ξεχωριστή έκπληξη θα περιμένει τους μαθητές λόγω της διεθνούς ημέρας μουσείων, μέσω της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν με έναν διαφορετικό τρόπο.

 

Όλη η επικαιρότητα