Ηλεία

Σπουδαστικές Εκλογές: Επανεκλογή Ιωάννη Μάρκου στο ΤΕΙ Αμαλιάδας

Επανεξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Αμαλιάδας ο Γιάννης Μάρκου, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος.

Αν και το Τμήμα τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές, οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν κανονικά όπως και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Τα αποτελέσματα

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχε ένα κοινό ψηφοδέλτιο και στην κάλπη προσήλθαν 118 φοιτητές. Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 116 έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και ένα λευκό.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων συγκροτήθηκε άμεσα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς λόγω των εξελίξεων με το Τμήμα δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για χάσιμο.

Έτσι, πρόεδρος επανεξελέγη ο Ιωάννης Μάρκου, αντιπρόεδρος ο Ηρακλής Καρράς, γενική γραμματέας η Ελένη Καρατζόγλου, ειδικός γραμματέας ο Κωνσταντίνος Βράκας, ταμίας ο Στέλιος Μαλανδρής, Α’ μέλος ο Κωνσταντίνος Κρινάς και Β’ μέλος ο Παύλος Τσακώνης.

 

Η ανακοίνωση

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες, ξεκαθαρίζει ότι οι προεκλογικές διαμάχες στον δήμο δεν αφορούν τον Σύλλογο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, τις εξελίξεις και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν σε απανωτά συμβούλια και διαμαρτυρίες, ως Διοικητικό Συμβούλιο σας αναφέρουμε πως οι προεκλογικές διαμάχες μεταξύ νύν και υποψηφίων δημάρχων δεν αφορούν τον σύλλογο των φοιτητών και σε καμία περίπτωση τα όργανα διοίκησης του συλλόγου δεν θα παραταχθούν με καμία παράταξη και δεν θα εξυπηρετήσουν συμφέροντα οποιουδήποτε εξωτερικού παράγοντα. Η αναφορά μας στο δημοτικό συμβούλιο είχε να κάνει με την τελευταία απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου της Πάτρας η οποία καθίσταται ένας σημαντικός παράγοντας όπου κανένας δε θα μπορούσε να αγνοήσει για την αναβάθμιση ή και την παραμονή του Τμήματος στην Αμαλιάδα η οποία και διαστρεβλώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμα η πρότασή μας την οποία καταθέσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να οριστεί μια επιτροπή η οποία θα αποτελείται από μέλη του Δήμου αλλά και των φοιτητών για μια προκείμενη συνάντηση με τον υπουργό για να λύσουν ζητήματα και ανακρίβειες τις οποίες υπάρχουν στο νομοσχέδιο που δημοσιεύτηκε καθώς και δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να πραγματοποιηθούν ψηφοθηρικά παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών».

Να σημειωθεί ότι το τμήμα τελεία ακόμη υπό κατάληψη και οι φοιτητές θα καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους στην Γενική τους συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα.

Όλη η επικαιρότητα