Ηλεία

Οι σπουδάστριες του ΤΕΙ Πύργου τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας!

Ακούστε το άρθρο

Με μια ξεχωριστή και πολυδιάστατη εκδήλωση-ημερίδα θα τιμήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι τη Διεθνή Ημέρα Γυναίκας οι σπουδάστριες και οι καθηγήτριες του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ του ΤΕΙ Πύργου, στο αμφιθέατρο του κτιρίου της οδού Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Πύργου.

Με σύνθημα «Δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε γυναίκες» οι φοιτήτριες του τμήματος, με την επιστημονική καθοδήγηση της διδάσκουσας στο τμήμα, Γιώτας Μιχαλοπούλου, οργάνωσαν πλήθος δραστηριοτήτων με στόχο να αναδείξουν τον πολυσύνθετο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

«Αφορμή είναι η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας και συνδετικός κρίκος οι σπουδάστριες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο δήμος Πύργου και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Όλοι μαζί γίναμε ένα ώστε να αναδείξουμε τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και να εκφραστούμε  μέσα από τη συνεργασία των παιδιών», τόνισε στην εφ.«Πατρίς» η κα Μιχαλοπούλου.

Οι σπουδάστριες του τμήματος έχουν αφιερώσει εξ ολοκλήρου τον χρόνο τους εδώ και ημέρες για την υλοποίηση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι επιδίωξή τους είναι να συμβάλουν στην προβολή και τη δραστηριοποίηση του τμήματος μέσα από τέτοιες δράσεις.

«Είναι μια εκδηλωση τόσο εορταστική όσο και ενημερωτική. Γίνεται για πρώτη φορά προσπάθεια να φανεί το τμήμα και να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας», ανέφερε η Αναστασία Καλογεροπούλου, φοιτήτρια του τμήματος ΔΟΕΠ& ΤΜ.

Η σπουδάστρια Παναγιώτα Μαλάσι θα συμμετάσχει σε ένα ξεχωριστό θεατρικό, το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο και εξήγησε τη σημασία του εγχειρήματος.

«Στόχος μας είναι να αποτυπωθεί η καθημερινότητα της γυναίκας σε όλες τις πτυχές της και σε όλους τους ρόλους που καλείται να επιτελέσει», σημείωσε η Παναγιώτα.

Η φοιτήτρια Αλεξάνδρα Καρακαλίδου υπογράμμισε το θερμό ενδιαφέρον των σπουδαστριών στην πρωτοβουλία της κας Μιχαλοπούλου, ενώ η –επίσης φοιτήτρια- Γεωργία Μένεγα δήλωσε πως «είναι μια αφορμή για να φανεί λίγο παραπάνω το ΤΕΙ και να δραστηριοποιηθεί περισσότερο. Έχει καταβληθεί αρκετή προσωπική δουλειά από όλους μας για να οργανωθεί η εκδήλωση», είπε στην εφ.«Πατρίς».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Χαιρετισμοί

Εναρξη εκδήλωσης

Αλεξάνδρα Καρακαλίδου, φοιτήτρια τμήματος ΔΟΕΠΤΜ

«Ο Διαρκής Αγώνας διεκδίκησης των γυναικείων δικαιωμάτων» Εύη Βεργοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Οικονομολόγος

Προβολή καμπάνιας ενάντια στην κακοποιήση της γυναίκας «Μίλα με τα χέρια» Βασιλική Νικολουδάκη, Κων/να Πυλιώτη, Ρεγκιάνα Μπλόκου, φοιτήτριες τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ

Ο ρόλος της γυναίκας στη διαφήμιση, Γεωργία Μένεγα, φοιτήτρια τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ

Προβολή βίντεο για τον σεξισμό

Γυναίκα και εγκυμοσύνη Αναστασία Καλογεροπούλου, φοιτήτρια τμήματος

Ενημέρωση για την έμφυλη βία

Τάκης Γεωργακόπουλος, Ψυχολογος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πυργου, Αλίκη Σχίζα Κοινωνική Λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου

Προβολή βίντεο «Η Γυναίκα Εντός και Εκτός» Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προβολή βίντεο «Ο καθρέφτης των Γυναικών» Ζωή Στεφανάτου, φοιτήτρια τμήματος

Θεατρικό Δρώμενο «1+1+1+1=1» Παύλος Γκόρδης, Αναστασία Καλογεροπούλου, Αλεξάνδρα Καρακαλίδου, Παναγιώτα Μαλάσι, Χριστίνα Τζαφέι, φοιτητές τμήματος

Χορευτικό από τον Σύλλογο Κρητικών Ν.Ηλείας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσιοχορευτικό Ομιλο «Μωραίτες».

Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας από τις φοιτήτριες του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ Μαρία Κοτσιρά και Νίκη Θανοπούλου.

Παρουσίαση εκδήλωσης: Μαρία Βίγλη, Ακαδημαϊκός Υπότροφος τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ

Συντονισμός και Επιστημονική Επιμέλεια Εκδήλωσης: Παναγιώτα Μιχαλοπούλου, Ακαδημαιός Υπότροφος τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ

Όλη η επικαιρότητα