Εκπαίδευση Ηλεία

Σπουδαία διάκριση για το 3ο Γυμν. Αμαλιάδας – Προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη διάκριση στον Περιφερειακό διαγωνισμό Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πάτρα, πέτυχε το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, το οποίο όχι μόνο προκρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής, αλλά σημείωσε και την καλύτερη επίδοση από όλα τα δημόσια σχολεία που έλαβαν μέρος!

Η ομάδα του σχολείου, που ονομάζεται ‘Techbots’, συμμετείχε στο διαγωνισμό με το ρομπότ που έφτιαξαν οι μαθητές από τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παρουσιάστηκε το project «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Η διαδρομή δηλαδή που ακολούθησε το ρομπότ, το οποίο πέρασε από δύο δοκιμασίες.

Άλλαξαν τον προγραμματισμό

Μάλιστα, τα παιδιά κλήθηκαν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού να λύσουν και προβλήματα που ανέκυψαν, κυρίως λόγω του φωτισμού του χώρου οπότε και αναγκάστηκαν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους, ειδικά σε ότι αφορούσε τη δεύτερη διαδικασία. Ουσιαστικά κλήθηκαν να λύσουν ζητήματα κάτω από συνθήκες πίεσης και άγχους και τα κατάφεραν περίφημα.

Το σχολείο εκπροσώπησαν στο διαγωνισμό οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Θεόδωρος Πετρόπουλος και Χριστίνα Προκόπη και από τη Β’ τάξη ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ωστόσο στην ομάδα ρομποτικής συμμετέχουν επίσης από τη Γ’ Γυμνασίου η  Μαρία Κουμουκέλη, η Γιώτα Λουρίδα και ο Μάριος Αγγελόπουλος και προπονητές της Ομάδας είναι  ο καθηγητής πληροφορικής κ. Πέτρος Σταυρόπουλος και ο τεχνολόγος κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος.

Ο κ. Σταυρόπουλος σημείωσε ότι η νίκη ανήκει στα παιδιά, τα οποία εκεί κλήθηκαν να λύσουν προβλήματα σε συνθήκες πίεσης και άγχους και ανταποκρίθηκαν πλήρως και όπως είπε αυτό που θα προσπαθήσει η Ομάδα στην Αθήνα είναι να κάνει λιγότερο χρόνο.

Συγχαρητήρια

Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου κα Στέλλα Σακκά, έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και στους δύο καθηγητές, οι οποίοι βοήθησαν τα παιδιά για να φτάσουν στη νίκη, καθώς επίσης και όλους τους καθηγητές του σχολείου που βοήθησαν την Ομάδα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή την επιτυχία του σχολείου μας και εύχομαι να έχουμε επιτυχία και στον πανελλαδικό διαγωνισμό» σημείωσε η κα Σακκά.

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου, ενώ να σημειωθεί ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαριστούν θερμά τον χορηγό τους, το Food Market ΑΒ Βασιλόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα