Ηλεία

Σπουδαίες παραστάσεις στην Ηλεία: «Η αυλή των θαυμάτων» στα Λεχαινά και το «Group therapy» στην Αμαλιάδα

Οι θεατρόφιλοι θα απολαύσουν την «αυλή των θαυμάτων» στη σκηνή του ΣΙΝΕ «Άστρον» στα Λεχαινά στις 20:30 σήμερα, αύριο και στις 31 Μαΐου και στις 4 και 5 Ιουνίου.
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι θεατρικές πα- ραστάσεις στην Ηλεία με την πρεμιέρα που έγινε χθες βράδυ το Ερασιτεχνικό Θέατρο Ομίλου Λεχαινών στο έργο «Η αυλή των θαυμάτων» σε σκηνοθεσία Σπύρου Κουβαρδά, ΣΙΝΕ «Άστρον».

Ένα διαχρονικό έργο γραμμένο από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη που σημάδεψε την πορεία του
ελληνικού θεάτρου γιατί επηρέασε πολλούς νεότερους συγγραφείς, το οποίο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που είχε κατακλύσει το θέατρο χθες βράδυ.

Παράλληλα συνεχίζουν τις παραστάσεις τους από τις 26 του μήνα και οι «ερασιΤέχνες» Αμαλιάδας με το έργο «Group therapy» σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα το οποίο δικαίως έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή το κοινό.

Ένα ιδιαίτερο έργο με έξι «πειραγμένους» πρωταγωνιστές οι οποίοι μέσα από τα προσωπικά τους θέματα και τις φοβίες τους αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και το συνάνθρωπο…

«Η αυλή των θαυμάτων» στα Λεχαινά

Οι θεατρόφιλοι θα απολαύσουν την «αυλή των θαυμάτων» στη σκηνή του ΣΙΝΕ «Άστρον» στα Λεχαινά στις 20:30 σήμερα, αύριο και στις 31 Μαΐου και στις 4 και 5 Ιουνίου.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια λαϊκή αυλή στο Βύρωνα όπου οι ήρωες μοιράζονται τις ζωές τους. Άνθρωποι ετερόκλητοι και διαφορετικοί μεταξύ τους μα γνώριμοι κι ευδιάκριτοι στη συλλογική μας μνήμη, συνθέτουν μια αληθινή και βαθιά ανθρώπινη, μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας του χθες, διόλου μακρινής στο σήμερα. Εκεί χτίζουν τις ελπίδες για το μέλλον, που κάτι καλύτερο θα φέρει… κι εκεί γκρεμίζονται μαζί με την αυλή τους. Το έργο γράφτηκε την δεκαετία του πενήντα και σήμερα έχουμε 2023, δυστυχώς επί της ουσίας τίποτα δεν έχει αλλάξει, αναφέρει ο σκηνοθέτης Σπύρος Κουβαρδάς και προσθέτει «η ανασφάλεια, ο αγώνας για την επιβίωση, η μετανάστευση για μια καλύτερη ζωή, οι ανισότητες, το εισοδηματικό χάσμα, ανάμεσα στον εργατοϋπαλληλικό κόσμο και στην άρχουσα τάξη παραμένουν…».

«Group therapy» στην Αμαλιάδα

Την τρίτη παράσταση δίνουν απόψε οι «ερασιΤέχνες» και ο Χάρης Κότσιφας στο έργο «Group therapy» που διασκεύασε και σκηνοθετεί ο ίδιος βασισμένο στο έργο «ΤΟΚ ΤΟΚ» του Laurent Baffie, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου εκτός Τρίτης. Πρόκειται για ένα έργο που μιλάει για τον συνάνθρωπο και τον εαυτό μας και δείχνει πως ένας άνθρωπος πρέπει να αντιλαμβάνεται τον συνάνθρωπο. Ένα ιδιαίτερο έργο που αγγίζει σοβαρά ζητήματα τα οποία αφορούν όλους μας.
Αριθμομανία, μικροβιοφοβία, σύνδρομο Ζιλ ντε λα Τουρετ, εμμονική διαταραχή της επαλήθευσης, παλιλαλία, καταναγκασμός συμμετρίας και οργάνωσης!

Έξι άνθρωποι, έξι ιδεοψυχαναγκασμοί σε έναν χώρο αναμονής ιατρείου! Τι μπορεί να συμβεί άραγε;
Η απάντηση έρχεται από τους «ερασιΤέχνες»!

Για ακόμη μία φορά ο Χάρης Κότσιφας μας ταξιδεύει μαγικά και μας προβληματίζει γύρω από θέματα που αφορούν τον άνθρωπο…

Όλη η επικαιρότητα