Ηλεία

Σπουδαστές ΤΕΙ Πύργου: Γενική Συνέλευση με αποφάσεις για δυναμικές δράσεις – Δείτε το ψήφισμα (νεότερο)

17155_ph1.jpg

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου χθες το απόγευμα, στο χώρο του ΤΕΙ, την οποία παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των εμπόρων και επαγγελματιών του Πύργου.

Η Γενική Συνέλευση συγκέντρωσε το σύνολο σχεδόν των σπουδαστών των δυο τμημάτων που το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθονται «σε αναμμένα κάρβουνα» αφού βρίσκονται με το ένα πόδι στο τμήμα που φοιτούν και με τον άλλο σε ένα άλλο τμήμα, με εντελώς διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο και σε άλλη πόλη. Δεδομένα που αν τελικά ισχύσουν, όπως προβλέπεται από το Σχέδιο «Αθηνά», θα επιφέρουν σημαντική αναστάτωση στη ζωή και στο μέλλον τους.


Σε υψηλούς τόνους


Οι απόψεις και προτάσεις πολλές και από τις παρατάξεις και από ανεξάρτητους σπουδαστές, σχετικά με τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν με τους τόνους της συζήτησης να ανεβαίνουν επικίνδυνα, λόγω διαφορετικών απόψεων και του τρόπου διατύπωσης από κάποιους.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων όμως τα πνεύματα ηρέμησαν με τους φοιτητές να συμφωνούν ότι πολεμούν για κοινό σκοπό, για τη διατήρηση του γνωστικού αντικειμένου των τμημάτων τους και τη διατήρησή τους στον Πύργο όπου φοιτούν μέχρι σήμερα.

Οι δράσεις


Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την απόφαση για δράσεις που ξεκίνησαν από χθες κιόλας και θα ολοκληρωθούν, σε αυτή τη φάση, την Τρίτη. Έτσι, οι φοιτητές χθες το απόγευμα προχώρησαν σε δίωρη συμβολική κατάληψη του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα βρεθούν κατά ομάδες στον χώρο του πανηγυριού του Αγίου Χαραλάμπους και να διανείμουν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Επίσης, τριμελής αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στη συνάντηση των φορέων του τόπου με τον υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο τη Δευτέρα στην Αθήνα, ενώ την Τρίτη οι σπουδαστές θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη.

Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα


«Ακολουθεί περιγραφή των δράσεων που θα ακολουθήσει ο Σύλλογος Σπουδαστών, ενάντια στο σχέδιο ?Αθηνά? και τις συνέπειες που έχει στα τμήματά μας. Πιο αναλυτικά:
Εχτές Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε 2ωρη συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Πύργου με μεγάλη συμμετοχή Σπουδαστών. Το σχέδιο ?Αθηνά?, δεν θα περάσει.
Σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 11.00 ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πλη&ΜΜΕ θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πύργου.
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου διαμαρτυρία ενημέρωσης του Λαού του Πύργου, σχετικά με τις θέσεις του Συλλόγου Σπουδαστών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν από τη Γενική Συνέλευση. Επίκεντρο της διαμαρτυρίας μας να είναι τα δρώμενα για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας να υπάρξει εξόρμηση στο πανηγύρι για την ενημέρωση των πολιτών. Όλοι οι Σπουδαστές συμμετέχουμε ενεργά και δυναμικά. Να είμαστε όλοι εκεί.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου συνάντηση τριμελούς επιτροπής Σπουδαστών, που θα εκλεχθεί από το ΔΣ του Συλλόγου, με τον Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο.

Οι επιτροπή θα μεταφέρει τα αιτήματα και τις αποφάσεις των Σπουδαστών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί απο τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.


Τρίτη 12 Φεβρουαρίου συνάντηση-διαμαρτυρία με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πατρών Σωκράτη Καπλάνη. Εκεί θα του επιδοθούν τα αιτήματά μας. Να μας βρει όλους μπροστά του.

Καλούμε όλους τους Σπουδαστές να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις μας».

Νάνσυ Σπυροπούλου

([email protected])

Όλη η επικαιρότητα