Ελλάδα Πολιτισμός

Σπύρος Παπαδόπουλος – Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Γιατί τα «έσπασαν» λίγο πριν το φινάλε της επιτυχημένης παράστασής τους

Η μεγάλη επιθυμία του ηθοποιού - σκηνοθέτη να συνεργαστούν, οι καλλιτεχνικές διαφωνίες και οι ασυμβίβαστοι χαρακτήρες - Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είπε ότι «δέχτηκε οργή» και αποχώρησε με τον Σπύρο Παπαδόπουλο προς το παρόν να μην έχει προβεί σε κάποια δήλωση
Ακούστε το άρθρο

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, στη σκηνή του θεάτρου Κάππα, ένα ζευγάρι, πολλά χρόνια παντρεμένο, προσπαθούσε να επικοινωνήσει και να βρει τις πολυπόθητες ισορροπίες του.

Οι πρωταγωνιστές του, μετά από σειρά διαφωνιών, εντάσεων και κωμικοτραγικών προσπαθειών, κατάφερναν τελικά να βρουν, μέσα από την αγάπη, έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας και να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί.

Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και στη ζωή καθώς μόλις μία εβδομάδα πριν το προγραμματισμένο φινάλε του «Sexy Laundry», της παράστασης που σημείωσε μεγάλη επιτυχία κάνοντας απανωτά sold out, ηΔάφνη Λαμπρόγιαννη, συμπρωταγωνίστρια του Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος υπέγραφε και τη σκηνοθεσία, επέλεξε να βάλει τέλος στη συνεργασία τους αποδίδοντας την απόφασή της αυτή σε ένα «ξέσπασμα οργής» που δέχτηκε από εκείνον.

«Η συμμετοχή μου στην εν λόγω παράσταση ολοκληρώθηκε οριστικά μετά από ένα εντελώς αιφνίδιο και δυσανάλογο ξέσπασμα οργής προς το πρόσωπό μου, το οποίο συνέβη μετά την ολοκλήρωση της παράστασης της Παρασκευής 1 Απριλίου 2022. Προσπάθησα πρώτα να αναλογιστώ τις όποιες δικές μου ευθύνες. Προσπάθησα να το αξιολογήσω ως μία πολύ άσχημη στιγμή ενός ανθρώπου που μέχρι πριν λίγη ώρα έμοιαζε ότι δεν είχαμε τίποτα να χωρίσουμε όσο ασυμβίβαστοι κι αν είναι οι χαρακτήρες μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ίδια σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα μέσω του δικηγόρου της τον οποίο εξουσιοδότησε να δημοσιοποιήσει τη θέση της δεδομένου ότι η ίδια δεν διαθέτει social media.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, παρότι «πολιορκείται» από το πρωί, δεν επιθυμεί απαντήσει σε όλα αυτά προκειμένου να μην δώσει συνέχει σε μια υπόθεση η οποία τον έχει στενοχωρήσει ιδιαίτερα. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη εξάλλου υπήρξε προσωπική του επιλογή για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Επιθυμούσε εδώ και χρόνια να συνεργαστεί μαζί της, περίμενε μάλιστα μέχρι το πρόγραμμά της να τής επιτρέπει να κάνουν μαζί το ξεχωριστό αυτό έργο. Η επιλογή του αποδείχτηκε απολύτως σωστή καθώς, σε όσους παρακολούθησαν την παράσταση η καλή χημεία τους ήταν εμφανής, γεγονός που παραδέχεται και η ηθοποιός στην σημερινή δήλωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαφωνίες μεταξύ τους, οι οποίες ξεκίνησαν σχετικά νωρίς, είχαν να κάνουν αποκλειστικά με καλλιτεχνικούς λόγους, θέματα δηλαδή που αφορούσαν στην παράσταση. Υπήρξαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με κάποια θέματα, εκφράζονταν κατά καιρούς αλλά λίγο πριν φινάλε το σκοινί έσπασε, γεγονός που απογοήτευσε και στενοχώρησε όλους όσους εμπλέκονταν και εργάζονταν για το επιτυχημένο αυτό θεατρικό εγχείρημα.

Στην ανακοίνωσή της η Δάφνη Λαμπρόγιαννη κάνει μια έμμεση αναφορά στο κίνημα #MeToo αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τη δική μου τη γενιά γυναικών τη μεγάλωσαν μαθαίνοντάς της να αντέχει, να καταλαβαίνει, να δικαιολογεί και τέλος πάντων να πηγαίνει παρακάτω. Δυστυχώς πολλές φορές η ενσυναίσθηση ή η ανοχή εκλαμβάνεται ως αδυναμία…».

Η αναφορά αυτή σε συνδυασμό με κάποιες ατυχείς δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Σπύρος Παπαδόπουλος για το θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή δημιούργησαν διάφορους συνειρμούς οι οποίοι ωστόσο δεν επαληθεύονται καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια απλή, επαγγελματική διαφωνία μεταξύ δύο καλλιτεχνών με ισχυρή άποψη η οποία δεν θα έχει συνέχεια.

Σε συνέντευξη πάντως που είχε παραχωρήσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο «Θέμα», τον περασμένο Ιανουάριο, είχε πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τα όσα δραματικά έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο χρόνο στο χώρο του θεάτρου: «Για μένα είναι πολύ λίγος αυτός που χρησιμοποιεί την εξουσία του, ποντάροντας στον φόβο του άλλου, για να κάνει κάτι. Αμα είσαι μάγκας, πήγαινε και πιάσε μια γυναίκα στον δρόμο και πες της «σε θέλω σαν τρελός» και πάρε τα ρίσκα σου. Ούτε αυτό το επικροτώ, αλλά τουλάχιστον είναι πιο τίμιο. Δεν μπορώ, πραγματικά, να διανοηθώ πώς ένας άνδρας θα σκεφτεί «επειδή αυτή με φοβάται, θα κάνω δουλίτσα».

Αυτό με τρελαίνει, με εξοργίζει» είχε δηλώσει με νόημα τονίζοντας όμως ότι τον ενοχλεί παράλληλα η υποκρισία και ο κανιβαλισμός που συνοδεύουν αυτές τις υποθέσεις: «Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση ο κανιβαλισμός που είδα από ανθρώπους του χώρου μου. Βγήκαν απωθημένα, συντηρητισμοί περίεργοι και λες: Ρε παιδί μου, πού κρυβόταν όλη αυτή η οργή, όλο αυτό το μίσος; Ενας άνθρωπος έκανε κάτι κακό, προφανώς το καταδικάζουμε και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ολη αυτή τη χολή, όμως, τα αναθέματα, τις κατάρες, πώς τα έβγαλαν όλοι αυτοί από μέσα τους; Βγήκε η Σμαράγδα Καρύδη, για παράδειγμα, και είπε «κακό αυτό που έγινε, αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν στενοχωριέμαι γιατί τον ήξερα τον άνθρωπο» και πέσανε να τη φάνε μέσα από το σινάφι. Αυτό δεν σημαίνει πως ήθελε να τον αφήσουν να συνεχίσει να κάνει αυτά που έκανε. Από την άλλη, όμως, δεν μπορεί και να μη στενοχωριέται κάποιος όταν βλέπει πίσω από τα κάγκελα έναν άνθρωπο με τον οποίο έχει υπάρξει κοντά.»

πηγή:πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα