Ηλεία

Στ. Καννής: “Δήμαρχε η δημοκρατία δεν είναι μόνο λόγια -Δοκιμάζεται κάθε μέρα στην πράξη”

Ανακοίνωση Στ. Καννή.
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της δημοκρατικής λειτουργίας ενός Δήμου συνιστά η λειτουργία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Θεσμική υποχρέωση της αντιπολίτευσης είναι να συμμετέχει, να ελέγχει, να ασκεί κριτική και να συμβάλλει με την παρουσία της στις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου. Να συμπράττει όπου επιβάλλει το κοινό συμφέρον, αλλά και να διαφωνεί όπου το κοινό συμφέρον το απαιτεί.

Ο Δήμαρχος Πύργου, όμως, από την αρχή της θητείας του (και παρά τα όσα έλεγε όταν ήταν ο ίδιος στη θέση της αντιπολίτευσης) αγνοεί επιδεικτικά κάθε άποψη και θέση που προέρχεται από όσους ασκούμε πραγματική αντιπολίτευση στον Δήμο. Επιτίθεται και υβρίζει. Υποτιμά και συκοφαντεί.

Μάλιστα, κατά πάγια πλέον πρακτική, έχει αποκλείσει ακόμα και κάθε αναφορά της παρουσίας των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης από την επίσημη σελίδα του Δήμου Πύργου στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα στην ανακοίνωση για την τελετή εκκίνησης του 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ, δεν «περίσσεψε» λίγος χώρος, για να αναφερθούν ούτε καν ονομαστικά οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που παραβρεθήκαμε. Την ίδια στιγμή, μετά τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, αναφέρονται ακόμα και στενοί συνεργάτες του Δημάρχου (επί λέξει: «από τις πρώτες σειρές το παρών έδωσαν αρκετοί συνεργάτες του Δήμου μεταξύ των οποίων και η άμισθη σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Φλώρα Παπαγιαννάκη») με τις αντίστοιχες φωτογραφίες τους. Ο ίδιος ακριβώς αποκλεισμός της αντιπολίτευσης και στην καταχώρηση του Δήμου για την κινητοποίηση των Εμπορικών Συλλόγων και της Εστίασης της πόλης μας.

Η αντιδημοκρατική αυτή  συμπεριφορά του Δημάρχου δεν προσβάλλει μόνο τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Προσβάλλει όλους τους δημότες. Εμείς, ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη, δεσμευόμαστε ότι η επιλογή του Δημάρχου να διοικεί την πόλη με την αυλή και τους εκλεκτούς του, δεν θα στερήσει από τον Δήμο Πύργου το οξυγόνο της δημοκρατίας.

Όλη η επικαιρότητα