Αρθρογραφία

Στ. Καννής: “Ο Δήμος Πύργου έχει ανάγκη από χρήσιμα και λειτουργικά έργα”

Γράφει ο Στάθης Καννής
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη ο Δήμαρχος Πύργου ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών αναμόρφωσης της οδού Κολοκοτρώνη και των παράπλευρων δρόμων Σισίνη-Κρεστενίτη-Αγ. Νικολάου-Λετρίνων- Πετραλιά-Αγ. Χαραλάμπους. Το έργο περιλαμβάνει την πλακόστρωσή τους με κυβόλιθους και τη μετατροπή τους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Πρόκειται για ένα έργο που σχεδιάστηκε στο σύνολό του από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υλοποιείται από την τωρινή. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την ανάπλαση τμήματος της κεντρικής πλατείας και του Επαρχείου, που εκτελείται (;;).

Ως αντιπολίτευση δεν έχουμε την ευθύνη για την προτεραιοποίηση των εκτελούμενων έργων. Χωρίς να είμαστε αντίθετοι στην υλοποίηση  οποιουδήποτε έργου, έχουμε την υποχρέωση να κρίνουμε τις επιλογές της δημοτικής αρχής και να θέτουμε στο δημόσιο διάλογο τις δικές μας προτεραιότητες. 

Για παράδειγμα, η δική μας ιεράρχηση θα αφορούσε την οδό Ρήγα Φεραίου και τους άλλους δρόμους που εξυπηρετούν σχολικές μονάδες, τις οδούς Καταραχίου, Αλφειού, τις εισόδους της πόλης και πολλές άλλες οδούς στις ξεχασμένες συνοικίες που χρόνια έχουν να δουν δημοτική παρέμβαση, σε συνδυασμό με αγροτική οδοποιϊα και δίκαιη κατανομή των πόρων ανάμεσα στον Πύργο και τις κοινότητές μας, που δεν πρέπει να τις θυμόμαστε μόνο προεκλογικά.

Επίσης, τονίζουμε ότι η μετατροπή τόσων δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας, χωρίς να υπάρχει από τη δημοτική αρχή οποιαδήποτε πρόβλεψη για δημιουργία χώρων στάθμευσης, αφαιρεί θέσεις πάρκινγκ, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στους περιοίκους, επιβαρύνοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τελικά δυσχεραίνοντας τη πρόσβαση των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.

Σε σχέση με την ανάπλαση του Επαρχείου αξίζει να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά την κατηγορηματική μας αντίθεση στην μετακίνηση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και την αντικατάστασή του από μία τέντα, καταστρέφοντας το πιο εμβληματικό τοπόσημο της πόλης μας, που δεσπόζει πάνω από μισό αιώνα. Αντιθέτως, συμφωνούμε απολύτως με την αισθητική βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου του Μνημείου και τα έργα υποστύλωσης και ενίσχυσης του λόφου του Επαρχείου. Θυμίζουμε ότι με τη θέση μας αυτή συντασσόταν και ο νυν Δήμαρχος, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. 

Έχουμε επανειλημμένως δηλώσει ότι θεωρούμε αυτονόητη την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων, που:

αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής, 

αντιμετωπίζουν υπαρκτά προβλήματα χωρίς να δημιουργούν νέα, 

είναι λειτουργικά,

είναι προϊόν ευρύτερου και σχεδιασμού,

έχει προηγηθεί ενημέρωση και δημόσια διαβούλευση

εκτελούνται με διαφάνεια.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι μετά από δυόμιση περίπου χρόνια θητείας του κ. Αντωνακόπουλου, ο απολογισμός του πραγματικά δικού του έργου παραμένει πολύ φτωχός. 

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Όλη η επικαιρότητα