Ελλάδα

Στα αζήτητα του «Παπαγεωργίου» τρανς γυναίκα που πέθανε – Η οικογένειά της αρνήθηκε να παραλάβει τη σορό της

Η παρέμβαση του Κωνσταντίνου Ζέρβα - Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις, για να δοθεί γρήγορα λύση - Εφόσον υπάρξει αποποίηση ταφής, ο ίδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενεργήσει άμεσα για τη διαδικασία
Ακούστε το άρθρο

Στα… αζήτητα του νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη παραμένει για τουλάχιστον πέντε ημέρες η σορός της τρανς γυναίκας που απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα και η οικογένειά της δεν δέχτηκε να παραλάβει τη σορό της.

Η 60χρονη τρανς γυναίκα, ήταν γνωστή με το όνομα «Μπαλί» και, σύμφωνα με ανθρώπους που την γνώριζαν, εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη ως σεξ εργάτρια, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το ζήτημα έφεραν στη δημοσιότητα ακτιβιστές και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με στόχο να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι συγγενείς πρώτου βαθμού αρνήθηκαν να παραλάβουν τη σορό και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και δεν τους ενδιαφέρει.

Η παρέμβαση του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και ξεχωριστό ενδιαφέρον και άμεσα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις, για να δοθεί γρήγορα λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον υπάρξει σχετική εξέλιξη από την πλευρά της οικογένειάς της -αποποίηση ταφής – ο ίδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενεργήσει άμεσα για τη διαδικασία της ταφής, καθώς υπάρχει ετοιμότητα και έχει ήδη γίνει σχετική προεργασία. Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, προτίθεται να καλύψει ο ίδιος τη σχετική δαπάνη, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα και με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να δοθεί λύση, καθοριστική ήταν η συμβολή του «Thessaloniki Pride», του Συλλόγου «Θετική Φωνή» Θεσσαλονίκης και συλλογικοτήτων που επικοινώνησαν με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ανάρτηση της τρανς ακτιβίστριας

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η τρανς ακτιβίστρια, Βανέσα Βενέτη, έκανε γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου ούτως ώστε να βρεθεί γρήγορα λύση.

«Πριν λίγες μέρες μια τρανς γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της και έκτοτε βρίσκεται στο ψυγείο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγγενείς της δεν δείχνουν ενδιαφέρον για να τη πάρουν και να φροντίσουν για μια αξιοπρεπή ταφή όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο. ( Τα ωραία του να είσαι τρανς στη Ελλάδα, ενώ ακόμη και σήμερα και κάποιοι τολμούν να μιλούν για επιλογή). Όποιο άτομο ξέρει κάποια δομή η υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσε να βοηθήσει, θα σας παρακαλούσα με όλη μου τη δύναμη ειλικρινά. Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να μείνει στα αζήτητα, ματώνει η ψυχή μου.

Τη κοπέλα τη λέγανε Μπαλί, ζούσε στη Θεσσαλονίκη και επαναλαμβάνω βρίσκεται εδώ και μέρες στα ψυγεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όσες φίλες, φίλα, φίλοι είσαστε από Θεσσαλονίκη και έχετε υπόψη σας οτιδηποτε θα βοηθούσε σας θερμοπαρακαλω κάντε το. Ακόμη κι από Αθήνα αν ξέρουμε κάτι που θα βοηθούσε», έγραψε στο Facebook, κοινοποιώντας τη φωτογραφία της 60χρονης τρανς γυναίκας.

πηγή:πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα