Categories: WEB tvΗλεία

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι ληστές του Ηλειακού Κάμπου

Share

Τέλος στη δράση δύο κακοποιών που δρούσαν… ανενόχλητοι σε Ηλεία και Αχαΐα, έβαλε η ειδική ομάδα ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν, το πρωί του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου στην περιοχή της Ανδραβίδας και φαίνεται πως ομολόγησαν και τις πράξεις τους… Μάλιστα την προηγούμενη νύχτα, είχε προηγηθεί και η καταδίωξή τους σε περιοχές του Ηλειακού κάμπου…

Σε βάρος των δύο ανδρών, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένες κλοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση, οι δύο δράστες, ρήμαζαν σπίτια και καταστήματα προκειμένου να βρουν χρήματα για να αγοράσουν ναρκωτικά ενώ για να μετακινούνται από την Ηλεία στα Σαγέικα της Αχαΐας, έκλεβαν αυτοκίνητα…

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες διέπραξαν τον τελευταίο μήνα, κυρίως σε περιοχές του κάμπου Ηλείας, αλλά και της Δυτικής Αχαΐας, δύο ληστείες σε βάρος γυναικών, 20 κλοπές τροχοφόρων και 2 κλοπές σε εργοτάξιο οικοδομικών υλικών και καφέ μπαρ.

Ως προς την πρώτη περίπτωση της ληστείας της γυναίκας, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες ο οποίος κατηγορείται ότι στις 6 Νοεμβρίου, το απόγευμα, στις Αλυκές Λεχαινών, προσέγγισε μια γυναίκα, που κινούνταν με ποδήλατο και αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Ως προς την δεύτερη περίπτωση της ληστείας, διακριβώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι στις 17 Νοέμβρη το πρωί, στη Γαστούνη, προσέγγισαν με μηχανή μια ηλικιωμένη γυναίκα, που κινούνταν πεζή και της αφαίρεσαν με την άσκηση σωματικής βίας το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Ως προς την περίπτωση της κλοπής, στο καφέ μπαρ, διακριβώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι τα ξημερώματα της 2 Δεκέμβρη, στο Αρκούδι Ηλείας, μπήκαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν από την κάβα φιάλες ποτών συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Η σύλληψη των κακοποιών είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΟΠΚΕ Ηλείας, της Ειδικής ομάδας ελέγχου παραβατικότητας και των αστυνομικών τμημάτων Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Συγχαρητήρια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Τα θερμά της συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας ελέγχων της Δ.Α. Ηλείας εξέφρασε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, για την σύλληψη δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους συναδέλφους των Αστυνομικών υπηρεσιών του κάμπου οι οποίοι συνέβαλαν στα μέγιστα, αναλαμβάνοντας από κοινού την διενέργεια της προανάκρισης κατά την διάρκεια της οποίας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες διέπραξαν τον τελευταίο μήνα, κυρίως σε περιοχές του κάμπου Ηλείας, αλλά και της Δυτικής Αχαΐας, μια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, 20 κλοπές τροχοφόρων και 2 κλοπές σε εργοτάξιο οικοδομικών υλικών και καφέ μπαρ. Εξίσου σημαντική υπήρξε και η συμβολή των συναδέλφων της Ο.Π.Κ.Ε./Υ. Α Πύργου και του Τ.Α. Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι συμμετείχαν στις συνεχείς αναζητήσεις προς εντοπισμό των δραστών.

Η επιτυχία αυτή αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς επετεύχθη σε μια περίοδο που οι περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες του νομού στενάζουν από την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, συνεπεία της οποίας διασαλεύεται η υπηρεσιακή – οικογενειακή ζωή των συναδέλφων. Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι οι συνάδελφοι καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου οι πολίτες του νομού να αισθάνονται ασφαλείς και θα συνεχίσουν να πράττουν το ίδιο, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τους διακατέχει. Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού, αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειες που καταβάλουν οι συνάδελφοι των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού. Ιδίως στην περιοχή του κάμπου, μια περιοχή που αποδεδειγμένα παρουσιάζει αυξημένη εγκληματικότητα το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερη διάσταση, για αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των συναδέλφων ενόψει των τακτικών μεταθέσεων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!».