ΕΠΣ Ηλείας

Στα γήπεδα της Α1 – Αναλυτικά οι αγώνες

Ακούστε το άρθρο

ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤ. ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ–ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 0-2: Βρήκε λύσεις στο β’ μέρος

Ο Ξενοφών Κρεστένων με δυο γκολ στην επανάληψη έκαμψε έστω και σχετικά δύσκολα την αντίσταση του Λευκό Αστέρα και πέρασε με 2-0 από το Σκουροχώρι μειώνοντας στους 4 από τον Ενιπέα (παίζει σήμερα στα Μακρίσια) και διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές της τετράδας. Στο πρώτο μέρος, η πρωτοβουλία των ερυθρόλευκων δεν μεταφράστηκε σε κάποιο τέρμα αφού οι αμυντικοί των γηπεδούχων είχαν καίριες επεμβάσεις στις προσπάθειες των Κωνσταντόπουλου και Μπρη. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 56’ ο Ξενοφών άνοιξε το σκορ όταν ο Μούτσος βρήκε τον Μπουτσικάκη και αυτός έστειλες την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 75’ ο Λευκός Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσιτσιρόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αφού στο 80’ ο Λιαρόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, η ομάδα του Ντ.Μιλοσέσκι έφτασε στο 88’ στο 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με το κοντινό σουτ του Μούτσου, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις

Λ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Βυθούλκας, Σακέλλης, Καββαθάς (77΄ Ρούντα), Ξενόφος, Βασιλακόπουλος, Μουγκός, Λιαρόπουλος (82΄ Τσούλης), Νεοφώτιστος (65΄ Μαχαίρας), Χριστακόπουλος, Σέφα, Τσιτσιρόπουλος.

ΞΕΝΟΦΩΝ: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης, Ηλιόπουλος, Μιλοσέσκι, Κωνσταντόπουλος, Μπουτσικάκης (70΄ Δημάκης), Μπρης (55΄ Μ. Παναγόπουλος), Π. Κουτσογιαννάκης (77΄ Χαραλαμπόπουλος-90΄ λ.τρ. Α. Κουτσογιαννάκης), Μούτσος.

_____

ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΟΥΜΕΡΟΥ 0-1: Του ‘χει πάρει τον αέρα!

Τεράστια νίκη με 1-0 στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία έστω μέσω των πλέι άουτ σημείωσε το περασμένο Σάββατο η Ολυμπιάδα Γουμέρου που μετά το κύπελλο, νίκησε τον Αίαντα και στο πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στη Γαστούνη. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 25’ με την κεφαλιά του Ν. Γεωργίου μετά από κόρνερ του Γ. Ροδόπουλου με το 0-1 να είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως Καράμπελας και Παναγιωτόπουλος δε μπόρεσαν να βρουν στόχο σε δυο καλές στιγμές ενώ στο 75’ ο Φιλιππόπουλος απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Μπράβου. Στο 80’ η Ολυμπιάδα λίγο έλειψε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα όταν το σουτ του Χρ. Αγγελόπουλου κατέληξε στο δοκάρι. Στην τελευταία καλή φάση του ματς στο 90ό λεπτό, η σέντρα σουτ του Καράμπελα έφυγε άουτ.

Στα αξιοσημείωτα, πως για μια ακόμα φορά, απειλήθηκε σύρραξη στις εξέδρες του γηπέδου της Γαστούνης ανάμεσα σε φιλάθλους του Αίαντα και δυο ποδοσφαιριστές της Ολυμπιάδας και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι συνθέσεις

ΑΙΑΣ: Φλίγκος, Γιαννακόπουλος, Σκαρτσάνης, Μενίκου, Μπελεκούκιας, Νικολόπουλος, Ζώντος, Μπράβος, Ραυτόπουλος (55΄Κότσιφας), Καράμπελας, Παναγιωτόπουλος (66΄Λαγανόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Φιλιππόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Καλαντζής, Κολοβάδης, Βλασσόπουλος (30΄λ.τ. Ν. Ροδόπουλος), Ι. Φωτακόπουλος, Γ. Ροδόπουλος (64΄Χρυσ. Αγγελόπουλος-92΄λ.τ. Δ. Μπίρμπας), Αθ. Καλαντζής, Γεωργίου, Γ. Μπίρμπας. Διαμαντάκος (80΄Χρ. Αγγελόπουλος).

_____

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ 1-1: Τελευταίος μίλησε ο Αβραμόπουλος!

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Μανωλάδα, Προοδευτική και Ολυμπιακός Σαβαλίων, σε ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με το γκολ του Αβραμόπουλου στο 91’ αφού μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι κρατούσαν στα χέρια τους μια μεγάλη νίκη που θα τους εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την απευθείας παραμονή. Στο προχθεσινό ματς, τα πάντα έγιναν στον τελευταίο τέταρτο αφού στο 75’ ο Παντελής έβαλε μπροστά στο σκορ την Προοδευτική για το 1-0. Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αβραμόπουλος με σουτ έφερε το ματς στα ίσα και κράτησε ζωντανή την ομάδα του στην μάχη της τετράδας αν και πλέον ο Αλφειός προσπέρασε παίρνοντας άνευ αγώνα τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Κυριακόπουλος, Πατσούρας, Κατσιμητσήρης, Λιάκος, Λ. Σάμαρης, Βαλογιάννης, Παντελής, Ορλώφ, Σαμπατάι (70΄Ν. Σάμαρης), Μπουρλάκης, Νικολετάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόλλιας, Μπουγονικολός, Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης, Χοτζάι, Χ. Μαρκόπουλος, Γιαννακόπουλος, Κ. Τσακοπιάκος, Αντωνόπουλος, Αβραμόπουλος, Μπούτσι.

_____

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΩΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ 2 – 1 : Ευκολότερα  από το τελικό σκορ!

 Σε τροχιά πλει – οφ ανόδου  παρέμεινε  ο ιστορικός Ολυμπιακός  Ζαχάρως , κερδίζοντας χθες το απόγευμα στην έδρα του με σκορ 2 – 1  την μαχητική Θύελλα Πύργου! Ένα αποτέλεσμα  που ουσιαστικά  διαμορφώθηκε στο  α΄ ημίχρονο όταν οι  γηπεδούχοι προηγήθηκαν  με 2 – 01  Έτσι στο  21΄ ο Κύτταρης  με ωραία κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Οικονομίδη έγραψε το 1 – 0! Για να έρθει στο  25΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο  Χρ. Παπαγεωργίου  να διαμορφώσει το 2 – 0!  Το πέναλτι δόθηκε σε ανατροπή  του Φ. Παναγόπουλου!  Στην επανάληψη με  το σκορ στο 2 – 0  ο ρυθμός του αγώνα έπεσε.., με τη Ζαχάρω να έχει απλά  μια «φλύαρη» υπεροχή, και το γκολ να έρχεται στο 73΄από πλευράς της Θύελλας με  πλασέ του  Καραχάλιου!  Έκτοτε  οι γηπεδούχοι  αφυπνίστηκαν…, και  βγήκαν μπροστά,  έχοντας  δυο καλές  ευκαιρίες  με τους Καββαθά  και  Έλιοτ,  όμως το σκορ  δεν άλλαξε, και τη  Ζαχάρω  να παίρνει  τη νίκη!

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσάμπρας, Κύτταρης, Χριστόπουλος,  Οικονομίδης, Σπηλιωτόπουλος, Τζ. Ομπίνα (55΄Καββαθάς ), Στροφύλλας(87΄ Ντάβαρης), Μπιμπής, Παναγόπουλος Φ., Παπαγεωργίου, Έλιοτ.

ΘΥΕΛΛΑ : Αθανασόπουλος, Γρηγορόπουλος,  Τσιμάνης, Παναγιωτόπουλος, Σούφης, Κορδός,  Κωστόπουλος, Αγγελόπουλος, Παργινός, Τσιγκούνης (70΄ Τριγάζης), Καραχάλιος .

_____

ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ – ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 2-0: Πήρε «ανάσα» και του «έσφιξε» τη θηλιά!

Πολύ μεγάλη νίκη που τον ανέβασε μια θέση στην ζώνη των πλέι άουτ και πλέον τον έβαλε γερά ακόμα και στο κόλπο της απευθείας παραμονής σημείωσε το Σάββατο στην έδρα του ο ΑΠΟ Κουρτεσίου που επικράτησε με 2-0 του Ηλειακού Λεχαινών, ο οποίος με τη σειρά του είδε το Γούμερο να τον περνάει και πλέον η κατάσταση ακόμα και η συμμετοχή του στα μπαράζ παραμονής κρέμεται από μια κλωστή. Στα καθαρά αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τον Ράλλη στο 15’ όμως ο Ψυχογιός είχε απάντηση ενώ στο 28’ η κεφαλιά του Κωστόπουλου κατέληξε στο δοκάρι. Στο 30’ ο ΑΠΟΚ προειδοποίησε με το πλασέ του Γεωργόπουλου που απέκρουσε ο Σερέτης και στο 44’ ο ίδιος παίκτης με σουτ άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη, και πάλι ο Ηλειακός μπήκε πιο δυνατά όμως δυο φορές ο Ψυχογιός φώναξε «παρών» σε σουτ των Κουρλού και Μπουρούκη, για να έρθει τελικά στο 66’ ο Ντ. Καπώνης να γράψει με πλασέ το τελικό 2-0 αφού στο 80’ η κεφαλιά του Κωστόπουλου έφυγε άουτ.

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΚ: Ψυχογιός, Φιλιππακόπουλος, Σωτηρόπουλος, Καλουτάς, Διαμαντόπουλος, Λυκουργιώτης, Κωστόπουλος, Α. Καπώνης, Κόσκορης (72΄Σωτηρόπουλος), Μητρόπουλος (5΄Αθανασόπουλος), Γεωργόπουλος.

ΗΛΕΙΑΚΟΣ: Σερέτης, Β. Κόστα, Χριστοφοράτος, Κωστόπουλος, Μουσερής, Γκίνης, Κράγκαρης, Λ. Κόστα (40΄λ.τ. Κασσιανός-70΄Σαραντούλιας), Ράλλης (80΄Αλεξανδρόπουλος), Μπουρούκης, Α. Κουρλός.

_____

ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ: «Φιλική» τεσσάρα επί της Δόξας

Φιλικό αγώνα προκειμένου να παραμείνουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σε αγωνιστικό ρυθμό έδωσε το περασμένο Σάββατο στη Ν.Μανωλάδα η Νίκη Τραγανού και επικράτησε με 4-0 επί της τοπικής Δόξας.

Σκόρερ για την ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου, που αυτή την αγωνιστική είχε ρεπό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής οι Καλογερόπουλος (2 γκολ), Σκοζάι και Σωτηρόπουλος.

Οι πρωταθλητές Ηλείας πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία για τον επερχόμενο «τελικό» παραμονής με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι όπου αν τουλάχιστον  δεν ηττηθούν θα έχουν θέσει τις βάσεις για την σωτηρία.

Γράφουν: Γιώργος Μικελόπουλος, Γιώργος Παπαφωτόπουλος

Όλη η επικαιρότητα