ΕΠΣ Ηλείας

Στα γήπεδα της Α1 – Αναλυτικά οι αγώνες

Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ –  ΕΝΙΠΕΑΣ  ΛΑΝΤΖΟΙΟΥ 1 – 2 : Κοντά  στον   τίτλο με  ανατροπή…  Δούλου!

 Έχοντας  τον Αμαλιαδίτη  Νίκο Δούλο σε μεγάλη ημέρα, ο πρωτοπόρος  Ενιπέας Λαντζοίου  πέρασε από  το Κουρτέσι  με σκορ 2 – 1, και πλέον μόνο αν «αυτοκτονήσει»  θα χάσει  την πρωτιά!  Οι γηπεδούχοι που «καίγονταν» για βαθμούς μπήκαν δυνατά και στο 21΄ με τον ταλαντούχο Κόσκορη άνοιξαν το σκορ!  Όμως  τότε πήρε τον Ενιπέα στις «πλάτες» του ο Νίκος  Δούλος!  Έτσι στο  36΄ με απευθείας φάουλ έγραψε το 1 – 1, αφήνοντας  «άγαλμα» τον Ψυχογιό, και στο 41΄ με έξοχη ατομική  προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 1 – 2!  Μάλιστα στο 62΄θα μπορούσε και  «χατ – τρικ»,  όταν έφυγε  μόνος στην αντεπίθεση,  όμως αυτή  τη φορά  ο  έμπειρος γκολκίπερ Ψυχογιός  έσωσε στα  πόδια του εντυπωσιακά!  Στο 72΄ δυνατό σουτ του Τσαντίλη  έφυγε σύριζα άουτ, όπως και στο 80΄ ωραία κεφαλιά του Τριανταφύλλη!  Όμως στο 90΄ λίγο έλλειψε  να γίνει το 2 – 2 για τον ΑΠΟΚ  με τον Κ. Καπώνη, όμως ο γκολκίπερ Κουρλός , ήταν αυτός  που κράτησε όρθιο τον  Ενιπέα!

ΑΠΟΚ: Ψυχογιός, Φιλιππακόπουλος, Σωτηρόπουλος  Ι. , Κουλούρης , Διαμαντόπουλος, Καλουτάς , Κωστόπουλος, Λυκουργιώτης(57΄ Μητρόπουλος ) , Κόσκορης , Καπώνης Κ., Γεωργόπουλος(76΄ Σωτηρόπουλος Γ.).

Ενιπέας: Κουρλός, Γκουβέρος, Δαλαβούρας(70΄ Καλαντζής), Τσαντίλης(86΄ Στροφύλλας),  Κωτσάκης(λ. τρ. 78΄ Βαγγόπουλος), Γιαννακόπουλος, Φερεκίδης,  Δούλος, Τριανταφύλλης, Κύτταρης , Μπατζακόπουλος (70΄ Μάζης ).

____

ΑΛΦΕΙΟΣ  ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ –  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΣΑΒΑΛΙΩΝ 1 – 0: Νίκη τετράδας με  Αγριδιώτη !

 Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν κερδίζει ο καλύτερος, και αυτό επιβεβαιώθηκε το Σάββατο στο Επιτάλιο, όπου  ο  Αλφειός ευτύχισε να σκοράρει  πρώτος  , να πάρει τη νίκη και κατά 99%  να κερδίσει και τη συμμετοχή του στα πλει – οφ ανόδου, απέναντι στα  Σαβάλια των πολλών ευκαιριών, που πλέον χάνουν  όπως όλα δείχνουν  το  «τρένο»!  Μια κεφαλιά του Αγριδιώτη στο 57΄, από σέντρα του Μακρή, έδωσε  τη νίκη στον Αλφειό,  που σε συνδυασμό με την ήττα της Δόξας, σκαρφάλωσε στην πρώτη τριάδα.

Στο 7΄ο Κώστας Τσακοπιάκος βγήκε τετ-α-τετ, αλλά απέκρουσε ο Θεοδωρακόπουλος. Στο 30΄παραλίγο να πάρει προβάδισμα ο Αλφειός, όταν ένα λάθος διώξιμο του Σαββανίδη παραλίγο να καταλήξει σε αυτογκόλ, ενώ στο 43λ ένα φάουλ του Σταυρούλια και μια κεφαλιά του Λάμπη Μαρκόπουλου, έφερε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 45΄ο Σάββας Αντωνόπουλος έχασε κλασική ευκαιρία από κοντά να δώσει προβάδισμα στα Σαβάλια. Στο 57΄ όπως προαναφέραμε  έγινε το 1 – 0, και στο 75΄, ο Αγριδιώτης έκλεψε από τον τερματοφύλακα Κόλλια, αλλά η μπάλα του έφυγε άουτ προ κενής εστίας. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού δεν είχαμε κάτι αξιόλογο, πλην ενός σουτ του Μπούτσι το οποίο έφυγε άουτ στο 87΄.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Θεοδωρακόπουλος, Δρογγίτης, Ντάβαρης (λ. τρ. 40΄ Μακρής), Μανέτας, Τεκερλέκης, Δαβουρλής, Καλαντζής(91΄ Πρίφυης), Αβραμόπουλος , Μπάρκας, Αγριδιώτης(88΄ Σεμπέκος), Κανάνι.

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ: Κόλλιας, Μπουγονικολός, Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης(72΄ Τσακοπιάκος  Α.), Χοτζάι, Χ. Μαρκόπουλος, Γιαννακόπουλος(77΄ Αβραμόπουλος), Κ. Τσακοπιάκος, Αντωνόπουλος, Σταυρούλιας , Μπούτσι.

____

ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤ. ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 1-0: «Φουλ» για απευθείας παραμονή με Ξενόφο!

Τεράστια νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με την απευθείας παραμονή σημείωσε το περασμένο Σάββατο στο Σκουροχώρι ο Λευκός Αστέρας που νίκησε με 1-0 τη Δόξα η οποία με την σειρά της, μετά από αυτή την ήττα όχι μόνο έπεσε από την 3η θέση αλλά βρέθηκε και εκτός τετράδας. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 5’ με κεφαλιά ο Ξενόφος ενώ στο 15’ οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Νεοφώτιστο. Από το 25’ και μετά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα του Σκουροχωρίου και στην κορυφαία τους στιγμή στο 70’ ο Βυθούλκας απομάκρυνε σωτήρια την κεφαλιά του Καζαντζή.

ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Βυθούλκας, Χριστακόπουλος, Τσέλος, Ξενόφος, Βασιλακόπουλος, Μουγκός, Λιαρόπουλος, Νεοφώτιστος (88’ Καββαθάς), Σακέλλης (60’ Καραντώνης), Σέφα, Τσιτσιρόπουλος

ΔΟΞΑ: Σταθόπουλος, Χριστόπουλος (52’ Μπακάλης), Μπλετσάκης, Μούζος, Κυριαζής, Καμαρινός, Δημητρόπουλος, Τσιρίκος (85’ Αγγελόπουλος), Κουλούρης, Παναγόπουλος, Καζαντζής

____

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΟΥΜΕΡΟΥ 1 – 1 : Έμεινε  όρθια… και ελπίζει!

Με  το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την Π. Μανωλάδα η  «εφτάψυχη» Ολυμπιάδα(ΦΩΤΟ)  Γουμέρου του Χρ. Αγγελόπουλου, και ελπίζει  πλέον βάσιμα  στην  παραμονή στην  Α1  κατηγορία!  Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να  προηγηθούν μόλις στο 4΄ με τον Παντελή,  όταν εκμεταλλεύτηκε την κόντρα σε σουτ  αρχικά του  Αχαιού Μπουρλάκη. Η  Ολυμπιάδα όμως δεν πτοήθηκε και είχε έως το τέλος του α΄ ημιχρόνου , μια  καλή κεφαλιά  του Θ. Καλαντζή και ένα σουτ του Ν. Γεωργίου, που έφυγαν σύριζα άουτ!  Όμως και στην επανάληψη μπήκε δυνατά, και έτσι στο 55΄εφτασε στο τελικό 1 – 1, όταν από χτύπημα κόρνερ, ο Θ. Καλαντζής εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση και σκόραρε!  Μάλιστα στο 65΄ο  Διαμαντάκος έβγαλε  μόνο  του το Γ. Ροδόπουλο, όμως αυτός σούταρε σύριζα άουτ! Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Προοδευτική πίεσε, όμως «μίλησε»  ο «αίλουρος» γκολκίπερ Διον. Φιλιππόπουλος, καθώς στο 87΄και 90΄ , έσωσε  σίγουρα γκολ σε κεφαλιές των Παντελή  και Ορλώφ!

 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Κυριακόπουλος, Πατσούρας(74΄Βασιλόπουλος), Κατσιμητσήρης, Σαμπατάι(66΄ Ν. Σάναρης) , Ε. Σάμαρης, Ορλώφ, Παντελής, Βαλογιάννης, Κουρκουμέλης , Μπουρλάκης, Νικολετάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Φιλιππόπουλος,  Μπίρμπας Γ., Βλασσόπουλος , Κολοβάδης,  Μπίρμπας Σ., Ι. Φωτακόπουλος, Γ. Ροδόπουλος (85΄ Ν. Ροδόπουλος ), Αθ. Καλαντζής, Γεωργίου(73΄ Χρ.  Αγγελόπουλος) , Διαμαντάκος (90΄ Κ. Καλαντζής ), Κωνσταντόπουλος

____

ΗΛΕΙΑΚΟΣ  ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΞΕΝΟΦΩΝ  ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ  0 – 3: Τον  «βύθισε»… κι άλλο!

 Σαν «σίφουνας» …πέρασε και από τα Λεχαινά ο Ξενοφών, συνεχίζοντας την πορεία του για τα πλει –οφ ανόδου, κερδίζοντας με 3 – 0! Στο 6′ αντεπίθεση του Ηλειακού, ασίστ του Κράγκαρη στον Ράλλη, με πεσμένο τον Κουτρουμπή, πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Ξενοφώντα. Στο 18′, κατέβασμα της μπάλας και υπέροχο πλασέ του Μπακατσέλου έξω από την περιοχή, στη γωνία του Σερέτη και τα δίχτυα. Στο 26′, ασίστ του Γαλανόπουλου στον Μπουτσικάκη, πλασέ από καλή θέση, πάνω στον Σερέτη. Και στο 43΄, ασίστ του Μπουρούκη στον Κράγκαρη, τετ α τετ αυτός, και ψηλκκρεμαστό πλασέ ψηλά άουτ. Στην επανάληψη και στο 54′, κόψιμο της μπάλας και ασίστ στον Ράλλη, μόνος του αυτός το πλασέ άουτ. Στο 58′, φάουλ του Χαραλαμπόπουλου, κεφαλιά του Μπουτσικάκη, ξυστά άουτ. Στο 60′ μπαλιά του Ξενοφώντα, με ψαλιδάκι ο Πάρης Κωνσταντόπουλος έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ηλειακού και τον τερματοφύλακα, κάνοντας το τελικό 0 – 2! Στο 75′, δυνατό σουτ Παναγόπουλου, σύριζα  άουτ. Στο 90′: με κοντινό πλασέ ο Μούτσος στην κλειστή γωνία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, και 0 – 3.

Ηλειακός: Σερέτης, Στριγάς (72’Κασσιανός), Χριστοφοράτος, Β. Κόστα, Μουσερής, Γκίνης, Κράγκαρης (92′ Αλεξανδρόπουλος), Κωστόπουλος, Ράλλης (56′ Κ. Λεντιόν), Μπουρούκης, Κουρλός (68′ Σαραντούλιας).

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης, Κολόκας, Μιλοσέσκι (50′ λ.τ. Χαραλαμπόπουλος), Κωνσταντόπουλος (70′ Ηλιόπουλος), Μπουτσικάκης (53′ Παναγόπουλος), Δημάκης, Μούτσος, Μπακατσέλος (58′ Α. Κουτσογιαννάκης).

____

ΜΑΚΡΙΣΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ 0-3: Σαν  «σίφουνας»… για την τετράδα

 Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως πέρασε «αέρας» από τα Μακρίσια και με το εμφατικό 0-3 πάτησε ξανά τετράδα εκμεταλλευόμενος και την ήττα της Δόξας Νέας Μανωλάδας στο Σκουροχώρι. Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις σε αντίθεση με το δεύτερο όταν και ο Έλιοτ στο 63’ με σουτ από κοντά μετά από ασίστ του Κατσιώλη έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι απείλησαν δυο φορές με Σταματελάτο και Τσίτσο όμως ο Τσάμπρας είχε απάντηση και στο 81’ η ομάδα του Ντ. Παναγιωτακόπουλου έφτασε στο 2-0 με το κοντινό πλασέ του Κατσιώλη. Όμως πριν την επίτευξη του γκολ, ο Ολυμπιακός είχε μείνει με δέκα παίκτες,  λόγω αποβολής του Χούσα με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο παίξιμο όμως αυτό δεν πτόησε τη Ζαχάρω που στο 92΄ έγραψε το 3-0 με σουτ του Φώτη Παναγόπουλου, ο οποίος στη φάση των πανηγυρισμών αποβλήθηκε λόγω εξύβρισης σε αντίπαλο παράγοντας αφήνοντας την ομάδα του με εννιά. Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσε το παιχνίδι και ο ΑΟΜ αφού λίγο πριν το φινάλε και συγκεκριμένα στο 82΄, ο Β. Κουής αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΜΑΚΡΙΣΙΑ: Ζωμένος, Μυλωνάς, Ζαπάντης (85’ Μπαλαούρας), Διονυσόπουλος, Τσίτσος, Καρβουνιάρης, Αντύπας, (46’ Μπατζάκας), Γαλάνης, Σταματελάτος, Πετρόπουλος, Κουής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσάμπρας, Κύτταρης, Χριστόπουλος, Οικονομίδης (90’ Ασημακόπουλος), Σπηλιωτόπουλος, Ντάβαρης (55’ Χούσα), Στροφύλλας, Έλιοτ, Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου (87’ Μπιμπής), Κατσιώλης

Όλη η επικαιρότητα