ΕΠΣ Ηλείας

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας – Αναλυτικά οι αγώνες

Ακούστε το άρθρο

ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ – ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 2-1 : «Σκαρφάλωσε» στην 3η θέση με Κανάνι …

Μια πολύ μεγάλη νίκη κατέκτησε χθες ο Αλφειός, που επικράτησε μετά από ένα δραματικό παιχνίδι με 2-1 του Ξενοφώντα Κρεστένων.

Η ομάδα του Επιταλίου με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 3η θέση με 40 βαθμούς, ενώ ο Ξενοφών έμεινε στους 43 και στην 2η θέση και είδε τον Ενιπέα να ξεφεύγει με 8 πόντους (έχει 51) στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο αγώνας όπως γράψαμε στην αρχή αυτού του ρεπορτάζ, είχε μια δραματική εξέλιξη, με τον Αλφειό να προηγείται στο 14’ με τον Κανάνι.

Η φάση ξεκίνησε από ένα δυνατό σουτ του σκόρερ, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και ο Κανάνι παίρνοντας το ριμπάουντ νίκησε με κεφαλιά τον Κουτρουμπή.

Στο 10’ ο Αλφειός πάντως είχε … προειδοποιήσει τους φιλοξενούμενους, με το φάουλ του Κακολύρη να διώχνει δύσκολα ο Κουτρουμπής.

Στο 31’ ο Μούτσος είχε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε αουτ, για να φτάσουμε στο 45’ , όπου έγινε η φάση που ουσιαστικά έγειρε την … πλάστιγγα του αγώνα υπέρ του Αλφειού.

Συγκεκριμένα ο Μούτσος που είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, μπήκε μέσα χωρίς να πάρει το οκ του διαιτητή Κούλη, με αποτέλεσμα να δεχτεί την πρώτη κίτρινη.

Ο Μούτσος τότε διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα (ο Κούλης έγραψε στο φ.α. ότι τον απώθησε) με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Μια απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Κρεστενέων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο δεύτερο λεπτό του β’ μέρους, στο 47’, ο Αλφειός έκανε το 2-0 και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της νίκης.

Η φάση του 2-0 ξεκίνησε από την ωραία ενεργεία του Καλαντζή που πέρασε την μπάλα στον Κανάνι, που σχεδόν σε κενή εστία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ακολούθως ο Ξενοφών πίεσε για να μειώσει και να ξαναμπεί μέσα στον αγώνα, αλλά όταν το κατάφερε στο 90’με πέναλτι του Κωνσταντόπουλου, δεν είχε τον χρόνο να κάνει κάτι περισσότερο, δηλαδή να φτάσει στην ισοφάριση.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Θεοδωρακόπουλος, Πρίφτης, Λιαμπότης, Μανέτας, Δρογγίτης, Δαβουρλής, Καλαντζής (85’ Αβραμόπουλος), Κακολύρης (90’ Τριανταφυλλόπουλος), Αγριδιώτης (83’ Σεμπεκος), Πεσκελίδης (79’ Μακρής), Κανάνι

ΞΕΝΟΦΩΝ : Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Κουτσογιαννάκης Α. (61’ Ηλιόπουλος), Αναμουρλίδης, Κολόκας, Δημάκης (66’ Χαραλαμπόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Κουτσογιαννάκης Π. (53’ Μπρής), Μούτσος, Παναγόπουλος, Μπουτσικάκης (46’ Μπακατσέλος)

_________________

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  – ΕΝΙΠΕΑΣ ΛΑΝΤΖΟΙΟΥ 1 – 2  : Στο  + 8 με ανατροπή  τίτλου!

Τη νίκη της χρονιάς σε συνδυασμό  βέβαια και με τις ήττες των άλλων  διεκδικητών του τίτλου, πέτυχε χθες μέσα στην Π. Μανωλάδα ο πρωτοπόρος  Ενιπέας  Λαντζοίου, αυξάνοντας τη διαφορά στους + 8 από τον δεύτερο  Ξενοφώντα Κρεστένων! Οι  γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α΄ μέρος όπου και προηγήθηκαν  στο 20΄ με  βολέ του Μπουρλάκη. Όμως ο Ενιπέας  «ξύπνησε»  στην επανάληψη, και στο 56΄ο Τριανταφύλλης  με ωραία  ενέργεια και πλασέ στην αριστερή  γωνία από  ασίστ  του  ταλαντούχου Φερεκίδη. Μάλιστα στο 78΄ειχαμε την ολική ανατροπή, όταν ο Μπατζακόπουλος  νπηκε ωραία από αριστερά και σεντραρε στον Στροφύλλα , όμως προ του παίκτη του Ενιπέα, ο Ορλώφ «κάρφωσε»  τον Κυριακόπουλο και 1 – 2! Στο ιδιο διάστημα  ο Ζ. Βαλογιάννης ειχε δυο καλά σουτ στο 80΄και 82΄ για να ισοφαρίσει  το ματς. Με το Στροφύλλα στο 89΄ να σημαδευει το καθετο δοκάρι  του

 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Κυριακόπουλος, Πατσούρας, Κατσιμητσήρης(87’  Σάμαρης Χ.), Λιάκος, Ορλώφ, Ζ. Βαλογιάννης, Παντελής(61  Σαλομπάι),  Μπιτούνης , Κουρκουμέλης , Μπουρλάκης , Νικολετάκης.

ΕΝΙΠΕΑΣ: Κουρλός, Γκουβέρος, Δαλαβούρας(72΄ Βαγγόπουλος) , Τσαντίλης,  Κωτσάκης, Γιαννακόπουλος, Αστερόπουλος(47΄ Φερεκίδης) Δούλος, Στροφύλλας,  Τριανταφύλλης(87΄ Καλαντζής), Μπατζακόπουλος(83΄ Τσάμης)

Το Δ.Σ. του Ενιπέα  ευχαριστεί και δημόσια  την ομάδα της  Προοδευτικής  για την φιλοξενία  της!

_________________

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΣΑΒΑΛΙΩΝ –  Α.Ο. ΜΑΚΡΙΣΙΑ  1 – 2 : Θύμισε τον παλιό καλό εαυτό  του!

 Νίκη παραμονής  πήρε χθες μέσα στα Σαβάλια ο αναγεννημένος Α.Ο. Μακρισίων , κερδίζοντας με σκορ 2 -1 τους φιλόδοξους  γηπεδούχους! Όλα έγιναν  στο 2ο  μέρος, με τον Α.Ο.Μ. θυμίζοντας κάτι από τον παλιό καλό  εαυτό του να ανοίγει το σκορ στο 53΄με σουτ του Σταματελάτου.  Όμως  πέντε  λεπτά  αργότερα τα  Σαβάλια έφτασαν στο  1 – 1 με πλασέ του Μπογονικολού από ασίστ του Μπούτσι και τη βοήθεια της  δοκού!  Προσωρινά όμως, καθώς στο 65΄  ο ταλαντούχος  Μπατζάκας  με ωραία  ατομική  προσπάθεια , και άψογο τελείωμα, διαμόρφωσε το  τελικό  1 – 2!

Ολυμπιακός  Σ. : Κόλλιας, Μπογονικολός , Μαρκόπουλος Μ., Σαβανίδης, Κατσίγιαννος , , Μαρκόπουλος Χ., Τσακοπιάκος  Κ., Τσακοπιάκος  Α., Αντωνόπουλος, Μπούτσι, Χοντζάι .

ΜΑΚΡΙΣΙΑ:  Ζωμένος , Μυλωνάς, Μπατζάκας  (70΄Αντύπας ), Διονυσόπουλος, Τσίτσος , Καρβουνιάρης, Κουής(78΄ Μπαλαούρας), Γαλάνης , Σταματελάτος(88΄Γιούρτας), Πετρόπουλος,  Ζαπάντης .

_________________

AΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ 3-1 : Δεν τον πτόησαν αποβολές και δοκάρια

Σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία πήρε το περασμένο Σάββατο στο Κουρτέσι ο ΑΠΟΚ που επιβλήθηκε με 3-1 της Θύελλας και πανηγύρισε  την δεύτερη διαδοχική νίκη του. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8’ με το πλασέ του Ντ. Καπώνη όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 40’ με την κεφαλιά του Αγγελόπουλου για το 1-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53’ ο Ντ. Καπώνης αντίκρισε την απευθείας κόκκινη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες όμως ο ΑΠΟΚ δεν πτοήθηκε και στο 68’ είχε δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Κωστόπουλου. Στο 75’ ο Μητρόπουλος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Μ. Παπουτσή για το 2-1 ενώ το τελικό 3-1 έγραψε στο 85’ ο Α. Κωστόπουλος. Στο 88’ το Κουρτέσι έμεινε με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Καλουτά και ένα λεπτό αργότερα ο Κωστόπουλος σημάδεψε εκ νέου το δοκάρι της εστίας της Θύελλας.

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΚ: Ψυχογιός, Φιλιππακόπουλος, Ι. Σωτηρόπουλος, Κουλούρης, Καλουτάς, Γκούσκος, Α. Κωστόπουλος, Αλ. Καπώνης (53΄Μητρόπουλος), Α. Κόσκορης (6΄Αθανασόπουλος), Κ. Καπώνης, Γεωργόπουλος (70΄Λυκουργιώτης).

Θύελλα: Αθανασόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Γρηγορόπουλος (35′ Τσιγκούνης), Τσιμάνης, Τόλλιας, Τζουβάνης, Κορδός, Αγγελόπουλος, Παργινός, Τριγάζης (58′ Σούφης), Κωστόπουλος.

_________________

ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ 1-0: Ο Σκαρτσάνης το έβαλε, ο Φλίγκος τον «κράτησε»

Μια ακόμα τεράστια νίκη στη μάχη της απευθείας παραμονής – την δεύτερη συνεχόμενη κόντρα σε ομάδα που έχει στόχους τετράδας και πάλι με το ίδιο σκορ (1-0)  – σημείωσε το περασμένο Σάββατο ο Αίας Γαστούνης που νίκησε τον Ολυμπιακό Ζαχάρως έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά του Νίκο Φλίγκο. Το «χρυσό» γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Σκαρτσάνης, με τους γηπεδούχους μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους να χάνουν ευκαιρίες και για ένα δεύτερο τέρμα με Ραυτόπουλο, Καράμπελα και Παναγιωτόπουλο. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως βρήκαν απέναντι τους έναν απροσπέλαστο Φλίγκο, ο οποίος είπε πολλές φορές «όχι» σε επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού με κυριότερες αυτές των Kατσώλη, Έλιοτ και Στροφύλλα. Λίγο πριν το φινάλε μάλιστα, και με όλη τη Ζαχάρω μπροστά, ο Αίας έφτασε κοντά στο 2-0 όμως ο Τσάμπρας σταμάτησε τον Καράμπελα.

Οι συνθέσεις

ΑΙΑΣ: Φλίγκος, Γιαννακόπουλος, Ζώντος, Σκαρτσάνης, Μπελεκούκιας, Νικολόπουλος, Κότσιφας (46΄Κορκός), Ραυτόπουλος (90΄Λαγανόπουλος), Μπράβος, Καράμπελας, Παναγιωτόπουλος (75΄Μενίκου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσάμπρας, Γκούσκος, Χριστόπουλος, Κύτταρης, Οικονομίδης, Καββαθάς, Στροφύλλας, Κατσιώλης, Έλιοτ, Ομπίνα (46΄Μπιμπής), Παναγόπουλος.

_________________

ΗΛΕΙΑΚΟΣ  ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  ΓΟΥΜΕΡΟΥ 1 – 1 : Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις!

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι  των ομάδων που παλεύουν για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής, καθώς Ηλειακός Λεχαινών και Ολυμπιάδα  Γουμέρου, έμειναν στο 1 – 1! Οι  γηπεδούχοι που ήθελαν πολύ το ματς, είχαν «φλύαρη» υπεροχή στο α’ μέρος, και ένα καλό σουτ του Ι. Κράγκαρη που έφυγε σύριζα άουτ, όπως και ένα ανάλογο του Κολοβάδη για την Ολυμπιάδα. Όμως στην επανάληψη ο Ηλειακός  μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί στο 62΄με  τρομερό φάουλ του Ι. Κράγκαρη(1-0). Όμως η Ολυμπιάδα δεν πτοήθηκε, βγήκε μπροστά,  και στο 78΄εφτασε στο 1 – 1 με ωραία ατομική ενέργεια του Χρ. Αγγελόπουλου(μικρού), ο οποίος μάλιστα στη λήξη του ματς  αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα!

ΗΛΕΙΑΚΟΣ: Σερέτης, Χριστοφοράτος(87΄Στριγάς), Κόστα, Σαραντούλιας, Γκίνης, Μουσερής, Ι., Κράγκαρης, Κωστόπουλος, Ράλλης(60΄ Κασσιανός), Μπουρούκης, Κουρλός .

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Φιλιππόπουλος, Χρ. Αγγελόπουλος, Κολοβάδης, Σ. Μπίρμπας, Γ. Μπίρμπας, Καλαντζής , Γ. Ροδόπουλος, Φωτακόπουλος Ι.,  Γεωργίου Ν. (68΄ Χρ. Αηηελόπουλος –  90+ Βλασσόπουλος),  Κωνσταντόπουλος(90΄Μπίρμπας Δ.), Ροδόπουλος Γ. (87΄  Ροδόπουλος Ν.).

Γράφουν: Γιώργος Μικελόπουλος, Γιώργος Παπαφωτόπουλος, Χρήστος Κανελλόπουλος

Όλη η επικαιρότητα