Ελλάδα

Στα Λιόσια σε καταυλισμό το κρησφύγετο των τρομοκρατών – Ετοίμαζαν «στρατό»

Η αντιτρομοκρατική έκανε έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς όμως να εντοπίσει οπλισμό ή κάποιο άλλο αντικείμενο πέρα από τα κινητά των αλλοδαπών το οποίο θα μπορούσε να προχωρήσει την έρευνα.
Ακούστε το άρθρο

Στα Λιόσια μέσα σε ένα καταυλισμό στο οποίοι είχαν ένα παράπηγμα και διέμεναν άλλοι Πακιστανοί έβρισκαν καταφύγιο οι δύο συλληφθέντες για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση όταν έφταναν στην Αθήνα από τη Ζάκυνθο και τη Σπάρτη όπου δούλευαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, πρόκειται για ένα παράπηγμα στο οποίο διαμένουν και άλλοι παράνομοι αλλοδαποί οι οποίοι γνωρίζονταν και είχαν σχέσεις με τους δυο συλληφθέντες και τους παραχωρούσαν ένα δωμάτιο στο οποίο μπορούσαν να μείνουν κάθε φορά που έκαναν κάποιο ταξίδι στην Αθήνα.

Μάλιστα η αντιτρομοκρατική έκανε έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς όμως να εντοπίσει οπλισμό ή κάποιο άλλο αντικείμενο πέρα από τα κινητά των αλλοδαπών το οποίο θα μπορούσε να προχωρήσει την έρευνα.

Ετοίμαζαν «στρατό» τρομοκρατών στην Ελλάδα

Οι δύο αλλοδαποί σχεδίαζαν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο τρομοκρατών και να στρατολογήσουν καινούργια άτομα τα οποία θα τα χρησιμοποιούσαν για πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα.

Οι αρχές ασφαλείας γνωρίζουν ότι οι επικοινωνίες που είχαν με το κεντρικό πρόσωπο, το οποίο είναι ένας 30χρόνος που ζει στο Ιράν, είχαν ως στόχο και τον εντοπισμό και άλλων ατόμων, τα οποία θα έμπαιναν στην οργάνωσή τους και θα προχωρούσαν και εκείνα σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ήδη μάλιστα οι αξιωματικοί της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής, προσπαθούν να εντοπίσουν ποια ήταν τα άτομα αυτά, τα οποία θα έμπαιναν στην οργάνωση των τρομοκρατών.

Πρόκειται επίσης για αλλοδαπούς που ήταν παράνομα στη χώρα και που οι δύο συλληφθέντες πακιστανοί τους είχαν περιγράψει το σχέδιο τους και φυσικά τους στόχους τους.

Φύλλο και φτερό οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών με τον 30χρόνο στο Ιράν, καθώς αναζητούν το κύκλωμα των εμπόρων όπλων στο οποίο κατέφυγαν οι συλληφθέντες για να αγοράσουν όπλα τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στην τρομοκρατική ενέργεια στο εστιατόριο.

Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σήμανε συναγερμός όταν έφτασε η πληροφορία για τους δύο πακιστανούς οι οποίοι ζούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια παράνομα στην Ελλάδα κάνοντας αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Πελοπόννησο καθώς το πληροφοριακό υλικό που είχαν στα χέρια τους ανέφερε τις επαφές τους με τον άντρα στο Ιράν ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Με προσοχή εξετάζουν τώρα τις φωτογραφίες που βρήκαν στα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων, οι οποίες είναι από την κατόπτευση του χώρου του εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί μέρος των προπαρασκευαστικών ενεργειών τους για την τρομοκρατική επίθεση.

Είχαν στοχοποιήσει και πρόσωπα

Όμως ενδιαφέρον για την έρευνα της υπόθεσης έχουν και οι φωτογραφίες προσώπων που βρέθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα και δεν αποκλείεται να πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν σχέση με το Ισραήλ και τα οποία οι συλληφθέντες είχαν στοχοποιήσει χωρίς φυσικά κανένας να αποκλείει να ήταν οι μελλοντικοί τους στόχοι.

Την ίδια ώρα στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής παραμένουν οι δυο συλληφθέντες οι οποίοι μάλιστα έχουν παραδεχτεί τις επικοινωνίες τους με τον 30χρονο στο Ιράν.

Η επιχείρηση της τρομοκρατικής για την σύλληψη τους έγινε στα σπίτια που διέμεναν εκεί όπου εντόπισαν τα κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης και τις κάρτες μνήμης.

Από τη μέχρι τώρα ανάλυση εντόπισαν τις συνομιλίες τους με τον 30χρονο άνδρα ο οποίος μάλιστα τους πίεζε κάθε φορά για τα «χτυπήματα», λέγοντάς τους «…γιατί καθυστερείτε, προχωρήστε γρήγορα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο των όπλων ή των αερίων».

Διαβάστε ακόμη

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Όλη η επικαιρότητα