Ελλάδα

Στα όριά τους οι επαγγελματίες της εστίασης στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία

Ακούστε το άρθρο

Αγανακτισμένοι παραμένουν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην Μεσσηνία με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την Δευτέρα.

Όπως επισημαίνε πρόσφατα ο κ. Νίκος Μαλαπέτσας Πρόεδρος του σωματείου Εστίασης και αναψυχής Καλαμάτας στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του Παλμός 90,5 FM, ο κλάδος μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown, αφού τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία προβλέπουν rapid test και για τους πελάτες των εξωτερικών χώρων της εστίασης περιορίζουν σημαντικά την πελατειακή βάση των επιχειρήσεων του κλάδου.

O ίδιος μετέφερε το κλίμα από τους επαγγελματίες εστίασης που διεξήχθη στην Τρίπολη πρόσφατα εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους σε όλα τα μέτρα που περιορίζουν την κίνηση και συνεπώς την τοπική οικονομία.
Οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης επισημαίνουν ότι τα νέα μέτρα δημιουργούν τεράστια προβλήματα και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων.

Οι σύλλογοι και τα μέλη της, προτρέπουν τους πολίτες αλλά και τους εργαζομένους του κλάδου να εμβολιαστούν, όμως συνεχίζουν να επιμένουν στην ανάγκη η κυβέρνηση να στηρίξει με πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα τις επιχειρήσεις όπως: -Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής -Μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023

-Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων -Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας

Τo κλίμα πάντως είναι ομιχλώδες καθώς οι επαγγελματίες τονίζουν ότι κινδυνεύουν να χαθούν όχι μόνο θέσεις εργασίας αλλά και μπουν λουκέτα σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδά τους.

Όλη η επικαιρότητα