Εκπαίδευση Ηλεία Παιδί

Στα σχολεία της Ηλείας ο νέος θεσμός: Χωρίς τσάντα… αλλά με πολλά χαμόγελα!

Ακούστε το άρθρο

Με πλατιά χαμόγελα αποχώρησαν από το σχολείο τους χθες το μεσημέρι οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και ο λόγος ήταν διπλός. Αφενός γιατί ξεκινάει το Σαββατοκύριακο και αφετέρου γιατί και οι δυο ημέρες θα είναι ελεύθερες να περάσουν ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τους γονείς τους.

Οι μαθητές, αποχώρησαν αφήνοντας τις τσάντες τους στο σχολείο, κι έτσι, το Σαββατοκύριακο δε θα κάνουν εργασίες στο σπίτι για τη Δευτέρα. Η απόφαση αυτή δεν ήταν δική τους, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο του αντίστοιχου προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας «Τσάντα στο σχολείο», το οποίο απευθύνεται στους μαθητές των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα εφαρμόζεται μια Παρασκευή κάθε μήνα, από την αρχή μέχρι το τέλος κάθε διδακτικού έτους.

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίσαμε την τελευταία Παρασκευή του μήνα οι μαθητές μας να αφήνουν την τσάντα στο σχολείο, αρχής γενομένης από σήμερα (σ.σ από χθες)», είπε η Διευθύντρια του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου Ελένη Κουνέλη, εξηγώντας στην εφημ. «Πατρίς» πως «…Η δράση αυτή δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί στο να έχουν οι μαθητές μας περισσότερο ελεύθερο χρόνο και να περάσουν ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τους γονείς τους». Αυτό, δε σημαίνει ότι οι εργασίες του Σαββατοκύριακου θα «φορτωθούν» στα παιδιά μέσα στην εβδομάδα, αλλά, όπως εξήγησε επίσης η κα Κουνέλη «...θέλουμε να δούμε τη σχέση μεταξύ της μελέτης στο σχολείο και της μελέτης στο σπίτι, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθούν εντελώς οι σχολικές εργασίες στο σπίτι. Αλλά, θα φροντίζουμε να συνδυάζουν τη δημιουργική εργασία και την ψυχαγωγία των παιδιών».

 

Όλη η επικαιρότητα