Αθλητισμός Ηλεία

Στα σκαριά η δημιουργία ομάδας ράγκμπι στον Πύργο!

Ακούστε το άρθρο

Την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν την πρώτη ομάδα ράγκμπι στον Πύργο ανέλαβαν και υλοποιούν το τελευταίο διάστημα δυο εκπρόσωποι του αθλήματος που κατάγονται από την πρωτεύουσα του Νομού.

Ο λόγος για τον Γιώργο Παύλου και τον Νίκο Κανελλόπουλο οι οποίοι ασχολούνται επαγγελματικά με το άθλημα τα τελευταία χρόνια και θέλησαν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους για το συγκεκριμένο -μη διαδεδομένο είναι αλήθεια- σπορ στον Πύργο και την Ηλεία, με απώτερο σκοπό στο μέλλον να συγκροτηθεί μια ομάδα η οποία θα μπορεί να λάβει μέρος στο εγχώριο και γιατί όχι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Ο πρώτος πέρυσι αγωνιζόταν στο Αμπού Ντάμπι και ο δεύτερος στην Αθήνα, ωστόσο ο δρόμος τους φέτος τους έφερε πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και προκειμένου να μην «ξενιτευτούν» ξανά, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν εδώ μια ομάδα με στόχο τόσο να μάθουν στον απλό κόσμο τα μυστικά του ράγκμπι, όσο και να αγωνίζονται και οι ίδιοι.

Το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες τους και μάλιστα ήδη ενδιαφέρον να ενταχθούν σε αυτή τη «νεογέννητη» ομάδα έχουν εκδηλώσει περίπου 15 άτομα, τα οποία μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία επαφή με το ράγκμπι.

Σήμερα το βράδυ μάλιστα, και συγκεκριμένα στις 9 μ.μ. αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προπονήσεις οι οποίες θα διεξάγονται δυο φορές την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στον Πύργο.

Οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος, προ ημερών, με ανάρτηση τους στο facebook κάλεσαν τον κόσμο να ενταχθεί σε αυτή την προσπάθεια, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη προπονήσεων και επιδείξεων στο Ολυμπιακό άθλημα του Ράγκμπι στην πόλη του Πύργου. Καλούμε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτου ηλικίας και αθλητικού παρελθόντος να συμμετάσχει και να γνωρίσει από κοντά ένα από τα πιο δυναμικά και δημοφιλή σπορ του κόσμου. Σκοπός μας είναι η παρουσίαση και ανάδειξη του αθλήματος καθώς και η δημιουργία της βάσης αθλητών ώστε σε λίγους μήνες να γίνει πραγματικότητα ο πρώτος σύλλογος από την Ηλεία που θα συμμετέχει επίσημα σε Ελληνική διοργάνωση».

Το ράγκμπι στην Ελλάδα

Ράγκμπι στην Ελλάδα; Για αρκετούς μπορεί να ακουστεί ως ανέκδοτο, όμως το συγκεκριμένο σπορ, αν και μη διαδεδομένο στη χώρα μας, πλέον κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, με τους θαυμαστές του να αυξάνονται, καθώς όποιος ασχολείται… κολλάει!

Αυτό αποτυπώνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα Rugby League που υφίσταται από πρόπερσι, όπου οι παίκτες δεν παίζουν για να πληρώνονται, όπως σε άλλα (επαγγελματικά) σπορ, αλλά για να κάνουν πραγματικότητα την τρέλα τους!

Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως με τον όρο ράγκμπι περιγράφεται το άθλημα που είναι ευρέως διαδεδομένο στις ΗΠΑ και τον Καναδά ως football κι έχει ως κορυφαίο πρωτάθλημα το NFL (National Football League). Κι όμως, δεν είναι καθόλου έτσι… Το ράγκμπι έχει 2+1 διαφορετικές μορφές, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το football που παίζεται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Υπάρχει το rugby league (13 παίκτες ανά ομάδα), το rugby union (15 παίκτες ανά ομάδα), αλλά και το rugby sevens (7 παίκτες ανά ομάδα). Στην Ελλάδα παίζεται το rugby league (όπως και το rugby union), το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο σε Αγγλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία και Νέα Γουινέα, όπου μάλιστα είναι και… εθνικό σπορ!

Όλη η επικαιρότητα