Ηλεία

Στα «σκαριά» το «πράσινο» σημείο του Πύργου

green_point_mykonos_1.jpeg
Ακούστε το άρθρο
 
 
Το πράσινο σημείο της πόλης του δήμου Πύργου ετοιμάζεται το τελευταίο διάστημα από τη δημοτική αρχή, το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Μπέλτσος θα βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Πύργου και θα περιλαμβάνει όλα τα είδη ανακυκλώσιμων υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς ανακύκλωση. 
 
 
«Στο πράσινο σημείο θα υπάρχει η μονάδα κομποστοποίησης του δήμου, ο σταθμός μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών και όλα τα σημεία με την διαλογή για όλα τα είδη. Δηλαδή θα υπάρχει για τα ρούχα, για τα φάρμακα, ότι ροές ανακυκλώσιμων υλικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα είναι εκεί», ανέφερε ο κ. Μπέλτσος και επεσήμανε πως παράλληλα θα δημιουργηθούν και τρία ακόμα πράσινα σημεία στο κέντρο του Πύργου, τα οποία θα παρέχουν ανακύκλωση ανταποδοτικού χαρακτήρα. 
 
 
«Στον σχεδιασμό είναι να κάνουμε και τρία μικρά πράσινα σημεία. Στην κεντρική πλατεία π.χ. που μπορεί να είναι ένα πράσινο καλαίσθητο οίκημα που θα πηγαίνει κάποιος εργαζόμενος ή πολίτης κάποια μπουκάλια πλαστικά και θα παίρνει κάτι ανταποδοτικό. Μπορεί το ανταποδοτικό να είναι μια πράσινη κάρτα μέσω της οποίας να παίρνει πόντους και θα μειώνεται ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΠ παράδειγμα. Αυτά όλα μπορεί να μας φαίνονται μακρινά γιατί βλέπουμε την πόλη μας βρώμικη αλλά θα γίνουν και θα γίνουν στο εγγύς χρονικό διάστημα», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
 
 
 
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com 

Όλη η επικαιρότητα