Εκκλησία Κόσμος

Στα Σκόπια ο Πάπας – Ζήτησε από τον Ζάεφ να προσευχηθεί για τον λαό του

Ακούστε το άρθρο

Να αγκαλιάσει την θρησκευτική και εθνοτική διαφορετικότητά του κάλεσε τον λαό των Σκοπίων ο πάπας Φραγκίσκος, κατά διάρκεια θείας λειτουργίας που τέλεσε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία παρευρέθηκαν  πάνω από 10.000 άνθρωποι.

Νωρίτερα σήμερα ο Πάπας συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο της Βόρειας Μακεδονίας με τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος στον χαιρετισμό του προς τον Πάπα Φραγκίσκο χρησιμοποιούσε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ο Ποντίφικας, στον δικό του χαιρετισμό αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα με τη νέα της ονομασία, «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Πάπας είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος του ανέφερε ότι η επίσκεψη του στα Σκόπια αποτελεί έμπνευση για τον λαό της χώρας του και του ζήτησε να προσευχηθεί για το καλό του λαού των Σκοπίων και της ίδιας της χώρας.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας, ο ποντίφικας επισκέφθηκε το Σπίτι-Μνημείο της Μητέρας Τερέζας, της καθολικής μοναχής που γεννήθηκε στα Σκόπια το 1910 και την οποία ο ίδιος αγιοποίησε το 2016, ενώ είχε και συνάντηση με εκπροσώπους των κυριότερων θρησκευτικών δογμάτων των Σκοπίων.

21077216

Στο σπίτι της Μητέρας Τερέζας

Συγκινητική ήταν η υποδοχή στο Σπίτι – Μνημείο της Μητέρας Τερέζας, όπου μια νεαρή με το όνομα Σόνια εξιστόρησε στον Ποντίφικα πώς μητέρα μόνη με ένα παιδί βρέθηκε στον δρόμο και ήταν οι Αδελφές του Ελέους αυτές που της προσέφεραν στέγη και θαλπωρή.

Ακολούθως, ο Πάπας διέσχισε με ανοιχτό μηχανοκίνητο όχημα τον δρόμο που οδηγεί από το Σπίτι – Μνημείο της Μητέρας Τερέζας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, χαιρετώντας το πλήθος που τον χειροκροτούσε και τον επευφημούσε.

Ο Πάπας, στην διάρκεια της επίσκεψής του αυτής στα Σκόπια, θα προσευχηθεί στην Καθολική Εκκλησία των Σκοπίων και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της νεολαίας της χώρας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται από το πρωϊ στα Σκόπια, στην πρώτη επίσκεψη προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη χώρα, όπου ο αριθμός των καθολικών είναι μικρός, μόλις 1% του πληθυσμού της χώρας.

21078106
21078546
21078548

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα