Καιρός

Σταδιακή εξασθένιση των έντονων καιρικών φαινομένων

506a3ca71ff6a85254b9a43218a2f55f.jpg
Ακούστε το άρθρο
Εξασθενούν σταδιακά από σήμερα, Τρίτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο θα διατηρηθούν, ωστόσο τα χιόνια θα περιοριστούν κυρίως στα ανατολικά της χώρας και στο βόρειο Αιγαίο.

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπου από νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές βρίσκεται υπό το μηδέν.

Στην Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο δείχνει -12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Φλώρινα αγγίζει τους -7. Αρνητικές τιμές καταγράφονται στα Γρεβενά και στην Καστοριά, με τον υδράργυρο να έχει πέσει στους -9 και -7 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Ήλιος με …δόντια επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα η θερμοκρασία βρισκόταν στον -1 βαθμό, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Τσουχτερό είναι το κρύο και στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι χαμηλότερες τιμές καταγράφονται στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (-6), στα Γιαννιτσά (-4) και στη Βέροια (-3).

Εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά της Φλώρινας και της Καστοριάς πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Το ίδιο ισχύει σε ορεινούς επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους της Χαλκιδικής, της Πέλλας και του Κιλκίς.

Πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική αναμένεται χιονόνερο κυρίως στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα και βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και τα ανατολικά. Από 2-7 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος και στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η θερμοκρασία. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4-6 βαθμούς χαμηλότεροι, ενώ οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση.

Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Θεσσαλία, τηνανατολική Στερεά και την Εύβοια, με τη θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 4-5 βαθμούς χαμηλότερη. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Βροχερός θα είναι ο καιρός στα νησιά των Κυκλάδων, ενώ στην Κρήτη θα πέσουν λίγα χιόνια. Από 4-11 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, 3-5 μποφόρ οι άνεμοι.

Βροχές ή χιονόνερο θα σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και ταΔωδεκάνησα, ενώ στα βόρεια θα χιονίσει λίγο. Από 0-7 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα βόρεια και στα νότια από 4-11. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη

Βροχές αναμένονται την Τετάρτη σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται κατά τις βραδινές ώρες στα δυτικά. 

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο με παγετό στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 με 5 και τοπικά 7 μποφόρ.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα