Ηλεία Κινηματογράφος

Σταφιδόκαμπος: 30χρόνια Σινέ Ρόδον – Ο θερινός που επιβάλλεται να επισκεφτείς

Ακούστε το άρθρο

Είμαστε στην οδό Μίκη Θεοδωράκη, στρίβουμε αριστερά στην οδό Θανάση Βέγγου και αμέσως αριστερά στην οδό Μελίνας Μερκούρη όπου και συναντάμε ανάμεσα σε μονοκατοικίες με κήπους ανθισμένους και γκαζόν το θερινό κινηματογράφο «Σινέ Ρόδον» που έχει ξεκινήσει προβολές από την 1η Ιουνίου. Βρισκόμαστε στο Σταφιδόκαμπο, ένα μικρό χωριό του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης αλλά ίσως ένα από τα ωραιότερα χωριά του νομού.

Μπαίνουμε στον ομορφότερο θερινό κινηματογράφο από τους ελάχιστους που παρέμειναν πλέον σήμερα. Ψυχή του κινηματογράφου, αυτού του κυττάρου του Πολιτισμού ο κ. Γιώργος Αλεβιζόπουλος – πρόεδρος του Ν.Π Πνευματικού-Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου, γέννημα θρέμμα της περιοχής. Το Σινε Ρόδον για 30η συνεχή χρονιά, με την στήριξη του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, περιμένει από σήμερα τους σινεφίλ και τους εραστές των θερινών σινεμά για ρομαντικές βραδιές.

Το Σινέ Ρόδον δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Αλεβιζόπουλου, το 1991. «Μαζί με τον τότε πρόεδρο Νίκο Αντίοχο που έδωσε και το όνομα «Ρόδον», στηρίξαμε και δημιουργήσαμε αυτό που σήμερα βλέπετε. Την ίδια χρονιά συστήσαμε το ΝΠ Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο Σταφιδοκάμπου, για να διαχειριζόμαστε τα θέματα Πολιτισμού», σύμφωνα με τον Γιώργο Αλεβιζόπουλο.

Πώς  ξεκίνησε η ιδέα για το Σινέ Ρόδον, τον  πρώτο θερινό δημοτικό κινηματογράφο στην Ελλάδα; Ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος απαντά: «Ο κινηματογράφος ήταν έρωτας παιδικός. Από πολύ μικρό παιδί κάθε Κυριακή πήγαινα στο REX Ανδραβίδας. Ο έρωτας έγινε πάθος και το αποτέλεσμα ήταν σε αυτή την έκταση που κληροδότησε ο παππούς μου ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος στην Κοινότητα, να δημιουργήσουμε το “Σινέ Ρόδον. Παράλληλα δημιουργήσαμε γήπεδο ποδοσφαίρου. Θέλω να σας πω ότι το Σινέ είναι ο θερινός κινηματογράφος με την μεγαλύτερη οθόνη προβολής στη χώρα, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία ξεχωριστού φυσικού κάλλους εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων. Επίσης σημειώστε πως το “Σινέ Ρόδον” ήταν ο πρώτος θερινός κινηματογράφος πανελλαδικά στον οποίο προβλήθηκαν ταινίες τεχνολογίας 3D. Η πρώτη 3D προβολή έγινε το 2010 με την ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» ».

Το Σινέ Ρόδον δημιουργήθηκε την εποχή που στον Πύργο υπήρχε μόνο ο «Ορφέας» γιατί ήταν η εποχή που η τηλεόραση «κατάπινε» την 7η Τέχνη.

Όλη η επικαιρότητα