Ηλεία

Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα: «Φίλα Με»… στο Κάστρο Χλεμούτσι

Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη 20 Αυγούστου


Το «Φίλα Με», η μεγάλη λαϊκή γιορτή του Σταμάτη Κραουνάκη και της «Σπείρας» φορτώνει γι’ αυτό το καλοκαίρι στις πόλεις όλης της Ελλάδας που ζήτησαν να την ζήσουν.

Η παράσταση που «νίκησε» το χειμώνα, το ωραιότερο λαϊκό πρόγραμμα της Αθήνας, που χειροκρότησε σύμπας ο καλλιτεχνικός κόσμος, τα Μ.Μ.Ε., οι δημοσιογράφοι, γλέντησαν οικογένειες και μοναχικοί…παρέες και ερωτευμένοι, έρχεται να μοιράσει τα αισθήματά του την Τρίτη 20 Αυγούστου (στις 9.30 μμ), στο Κάστρο Χλεμούτσι στην Κυλλήνη, στο πλαίσιο του 8ου  διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης 2019.

Για το «Φίλα Με» ο ίδιος ο συνθέτης αναφέρει: «Τρεις γενιές τραγούδια. Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων. Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές, στα σπίτια των Ελλήνων. Ας πούμε σώζω στο σκληρό δίσκο εκείνα που θα ’παιρνα μαζί μου. Τα απαραίτητα για ένα παγκόσμιο ταξίδι… Επιλογή από λατρεμένα αλλά και κρυφά ενωμένα με ρετσιτατίβα και σπουδαία μικρά ποιητικά κείμενα βαφτισμένα στη μουσική που δεν σταματάει ποτέ».

Η ομάδα των μουσικών που άλλαξε τη νύχτα:

Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόνε

Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόνε

Σταμάτης Κραουνάκης: φωνή, πιάνο

Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόνε

Βασίλης Ντρουμπoγιάννης: πιάνο

Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι

Νίκος Σταδιάτης: φωνή, ακορντεόν

Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι

Γιώργος Ταμιωλάκης: τσέλλο

Ενορχηστρώσεις η ομάδα μουσικών.

Όλη η επικαιρότητα