Ηλεία

Στάσεις εργασίας στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

Τρίωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Πύργου

Των εργαζομένων του Προγράμματος «4.000» του ΟΑΕΔ

Σε 3ωρη στάση εργασίας, προχωρούν σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου και ώρες 7 π.μ. – 10 π.μ. οι συμβασιούχοι του Προγράμματος «4.000» του ΟΑΕΔ που απασχολούνται στο Νοσοκομείο Πύργου, υπό την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συμβασιούχων του Νοσοκομείου Πύργου:

«Είναι γνωστό ότι στο νοσοκομείο μας, όπως και στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, υπηρετούν αδιάλειπτα επί τέσσερα (4) σχεδόν χρόνια, σχεδόν τέσσερις χιλιάδες (4.000) νοσηλευτές, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω του ΟΑΕΔ βάσει της Κ.Υ.Α. αριθ. πρωτ.: οικ. 55932/ 1016/ 2016 Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας, η οποία ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ Β’ 3888/2.12.2016 για ένα (1) έτος.

Στην Ν.Μ. Πύργου υπηρετούμε είκοσι επτά (27) συμβασιούχοι, που έχουμε προσληφθεί με βάση αυτό το πρόγραμμα.

Η ανωτέρω σύμβαση τροποποιήθηκε και παρατάθηκε το 2017, 2018, 2019 και 2020, ανανεώνοντας τις συμβάσεις μας κάθε φορά, για ένα έτος

Οι συμβάσεις μας, λήγουν στις αρχές του 2021.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μαζική απόλυση 4.000 νοσηλευτών, παρασκευαστών, τραυματιοφορέων και άλλων ειδικοτήτων από το Ε.Σ.Υ. θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων όλης της επικράτειας.
Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι οι εν λόγω 4.000 νοσηλευτές, αποτελούν πλέον, έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό, καθ΄ όσον υπηρετούν αδιάλειπτα επί 4 σχεδόν έτη, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη.

Ο δε Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε πρόσφατα ότι «η συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί κυβερνητική επιλογή και λαμβάνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ήδη έχουν αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και την απαιτούμενη εμπειρία για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των δομών και των φορέων του ευαίσθητου τομέα της Δημόσιας Υγείας».

Όλοι εμείς προσληφθήκαμε, όχι με κομματικά κριτήρια αλλά μέσω των αδιάβλητων διαδικασιών και την εποπτεία του ΑΣΕΠ και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όλοι εμείς συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την κοινωνία μας και την πατρίδα μας, στη μάχη κατά της πανδημίας του Covid19, με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια.

Όπως έγινε κατανοητό λόγω της πανδημίας Covid19, η οποία δεν έχει παρέλθει και αναμένουμε το δεύτερο κύμα της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί τις υπηρεσίες ούτε ενός στελέχους του, με εμπειρία και γνώση, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν τις γνωστές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ανθρώπινο δυναμικό. Οι κενές θέσεις του ΕΣΥ, ακόμα και πριν την πανδημία είναι γνωστό ότι ανέρχονται σε τριάντα χιλιάδες (30000).

Ως εκ τούτου, ζητούμε Την άμεση μονιμοποίηση μας, καθ΄ όσον υπηρετούμε στις ίδιες θέσεις επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, έχοντας παράλληλα αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για τον λόγο αυτό προβαίνουμε αρχικά σε 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, 7π.μ.-10 π.μ. υπό την κάλυψη και στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ.

Εκ μέρους των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος 4000 του ΟΑΕΔ του Νοσοκομείου Πύργου

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ

ΠΑΠΑΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ».

Στάση εργασίας και συγκέντρωση εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Στη στάση εργασίας συμμετέχει σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο σύλλογος μας, καλύπτει και συμμετέχει στην πανελλαδική ημέρα δράσης 4 Ιουνίου του προσωπικού που υπηρετεί στα Δημόσια Νοσοκομεία με ελαστικές μορφές εργασίας, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ, ΙΔΟΧ. Την κινητοποίηση καλύπτει  η  ΠΟΕΔΗΝ.

Θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. και συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί,  στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μας, με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά  μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο ΕΣΥ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και δικαιούνται την μονιμοποίηση τους.

Όχι στην διαρκή ομηρία των συμβασιούχων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά τώρα».

Όλη η επικαιρότητα