Ηλεία

Λευτέρης Βαρουξής: «Σταθερά στην παροχή καλύτερης δημόσιας υγείας στην Ηλεία»

Τι δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα ο υπεύθυνος Τύπου Γραμματείας Αυτοδιοίκησης ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής.
Ακούστε το άρθρο

Για να προχωρήσουν σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο της δημόσιας υγείας μετά από μία περίοδο πανδημικής μεγάλης κρίσης, απαιτείται χρόνος, σχέδιο και πολιτική βούληση…

Και αυτό απέδειξε με την χθεσινή επίσκεψή της σε Πύργο και Αμαλιάδα η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, οι δηλώσεις της οποίας για τη λειτουργία και των Νοσοκομείων κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπεύθυνος Τύπου Γραμματείας Αυτοδιοίκησης ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, προσθέτοντας ότι είναι καιρός από τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες να περάσουμε βήμα – βήμα στον ορθολογικό και ενισχυμένο τρόπο παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους της Ηλείας.

Τόνισε ακόμη ο κ. Βαρουξής ότι η στελέχωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου είναι επιβεβλημένη αν δούμε τη σημερινή του εικόνα, κάτι που αναμφίβολα κατανόησε και στη νέα επίσκεψή της η κ. Γκάγκα. Θα περιμένουμε όχι μόνο με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων, αλλά και με νέες παρεμβάσεις να ικανοποιηθούν αιτήματα κάλυψης θέσεων σε κλινικές και διάφορους τομείς του Νοσοκομείου.

Από την άλλη πλευρά, είπε ότι η προσπάθεια να αποκτήσει τη δική του «ταυτότητα» το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με όσα η Αναπληρώτρια Υπουργός ανακοίνωσε, αποτελεί πρόκριμα αναβάθμισης για τη συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα.

Τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν με την ανάλογη ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, μπορούν να αποτελέσουν χαρακτηριστικό σημείο (π.χ. τμήμα χημειοθεραπειών, τμήμα χρόνιων πασχόντων, τμήμα χειρουργικών επεμβάσεων κ.λ.π.) ουσιαστικής ανάδειξης της προσφοράς του Νοσοκομείου.

Δεν μένει παρά να υπάρξει προοδευτική εξέλιξη χωρίς καθυστερήσεις και βάζοντας τέρμα σε αντιπαραθέσεις, για να συνδυαστεί επ’ ωφελεία των πολιτών η λειτουργία και στον Πύργο και στην Αμαλιάδα των Νοσοκομείων μας.

Όλη η επικαιρότητα