Categories: Ηλεία

Στάθης Καννής για Επαρχείο: Για τη διάλυση της εργολαβίας υπεύθυνη είναι η διάλυση του δήμου Πύργου

Share

Μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη ήρθε τις τελευταίες ημέρες να αναιρέσει στην πράξη την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να επιβάλει η επικοινωνιακή προπαγάνδα της δημοτικής αρχής.

Η διάλυση της εργολαβίας της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Πύργου προκαλεί σε όλους τους δημότες έντονο προβληματισμό, που βέβαια μετατρέπεται σε αγανάκτηση, όταν βλέπουμε την απάθεια και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται από τον κ. Αντωνακόπουλο. Γι’ αυτόν πάντα φταίνε οι άλλοι: η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, oι προηγούμενες δημοτικές αρχές, οι κακοί υπάλληλοι κλπ.

Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αλήθεια είναι αμείλικτη. Τα μπάζα που πλέον αποτελούν το φόντο του Μνημείου των Ηρώων στο Επαρχείο είναι αποκλειστικά έργο δικό του. Είναι αποκλειστικά ο ίδιος που διαχειρίστηκε τη δημοπρασία και την εξέλιξη του έργου. Η εμμονή του να  μετακινήσει το Μνημείο και να καταστρέψει το πιο εμβληματικό τοπόσημο της πόλης μας καθυστέρησε το έργο για αρκετούς μήνες, που εν τέλει αποδείχτηκαν κρίσιμοι για τη χρηματοδότησή του. Θυμίζουμε ότι με τη θέση μας περί παραμονής των Μνημείων συντασσόταν και ο νυν Δήμαρχος από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Τελικά, η ιστορία πολλές φορές εκδικείται όσους την αγνοούν και την προσβάλλουν.

Η καθυστέρηση για την πρόβλεψη δαπανών για τη μεταφορά των αγαλμάτων, η αργοπορημένη σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου αλλά κυρίως η διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών επέφερε τη δυσμενή αυτή εξέλιξη. Οι διαρκείς μετακινήσεις υπαλλήλων που δεν δέχονται να υπογράψουν τις ωμές παρανομίες της δημοτικής αρχής έχουν διαλύσει τις οικονομικές (και όχι μόνο) υπηρεσίες και έχουν οδηγήσει έντιμους υπαλλήλους στην πόρτα της αποχώρησης μέσω της κινητικότητας.

Έτσι, όλες οι διαδικασίες σύρονται επί μακρόν με ευθύνη της δημοτικής αρχής, την ώρα που η δύσκολη οικονομική συγκυρία θα επέβαλλε την επιτάχυνση και την εντατικοποίηση των προσπαθειών.

Κι όλα αυτά, υπό την καθοδήγηση ενός δημάρχου, ο οποίος στην καθιερωμένη πλέον εβδομαδιαία επίσκεψή του συνοδεία του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ στην Αθήνα συναντά κάθε φορά και ένα διαφορετικό κυβερνητικό στέλεχος.

Φυσικά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για την πόλη και τις κοινότητές μας, πλην της αναγκαίας φωτογραφικής αποτύπωσης της στιγμής.

Αν βέβαια, ο πραγματικός σκοπός των τακτικών επισκέψεων του Δημάρχου στο κλεινόν άστυ ήταν η προώθηση των δημοτικών προβλημάτων, όλο και κάποιος υπουργός θα είχε πειστεί για την αναγκαιότητα προτεραιοποίησης της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Επαρχείου.