Ελλάδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ελεύθερος με όρους για τη μια υπόθεση, κρατούμενος για τη νέα δίωξη

Για τη νέα μήνυση που αφορά άλλη μια καταγγελία για ανάρτηση ροζ βίντεο με άλλη κοπέλα ασκήθηκε νέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά την απολογία του για τη μία υπόθεση με τα «ροζ» βίντεο, για την οποία είχε πάρει προθεσμία την περασμένη Πέμπτη.

Σε σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Για τη νέα μήνυση που αφορά άλλη μια καταγγελία για ανάρτηση ροζ βίντεο με άλλη κοπέλα ασκήθηκε νέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 58χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 7η ανακρίτρια αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί τη δεύτερη από τις δύο καταγγέλλουσες, μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έκανε λόγο για ακόμη επτά παράνομα βίντεο με ισάριθμες κοπέλες, τα οποία υπάρχουν στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, ο κ. Λύτρας είχε τονίσει ότι υπήρχε ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης, ενώ ανέφερε ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα βίντεο συνολικά είναι εννέα. Η ψυχολογική κατάσταση της 28χρονης καταγγέλλουσας είναι κακή και ο συνήγορός της προτρέπει και τα υπόλοιπα θύματα του Παναγιωτόπουλου να πάνε χωρίς δισταγμό στις Αρχές και να καταγγείλουν τον δράστη.

Στο μεταξύ, o Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος με ψεύτικα προφίλ ανέβαζε όλα αυτά τα χρόνια οπτικοακουστικό υλικό σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί επιχείρησε να σβήσει το πορνογραφικό υλικό· όμως στάθηκε αδύνατον, λόγω του μεγάλου όγκου του. Ο Απόστολος Λύτρας διευκρίνισε ότι μένει να φανεί από την έρευνα «εάν η ανάρτηση των ερωτικών βίντεο στο Διαδίκτυο είχε και οικονομικό όφελος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο». Αν το όφελος ξεπερνούσε τα 120.000 ευρώ, θα πρόκειται για κακούργημα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κατ’ οίκον έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια του σε Θεσσαλονίκη και Αλόννησο.

«Να μην κατηγορούμε τα θύματα. Είναι φαλλοκρατικό να λέμε ότι οι κοπέλες έφταιγαν που επέτρεψαν καταγραφή. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να το δημοσιοποιεί κατά αυτόν τον τρόπο», διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ο κ. Λύτρας.

Πηγές: GRTimes, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα