Ηλεία

Σταθμός Αιμοδοσίας Ν.Μ Πύργου – Γ.Ν Ηλείας: Έκκληση για αίμα…

Ακούστε το άρθρο

Έκκληση για αίμα σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και ευαισθητοποιημένους πολίτες, απηύθυνε η Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου, λόγω της μεγάλης έλλειψης που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα έλλειψης αίματος, δεν είναι καινούργιο και δεν αφορά μόνο το Νοσοκομείο Πύργου. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες που παρατηρείται η μεγαλύτερη έλλειψη, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Το γεγονός ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας, αποκλείει – ουσιαστικά – τη δυνατότητα δανεισμού από αυτά, κάτι που συνηθίζεται σε περιπτώσεις ανάγκης.

Έλλειψη λόγω ιώσεων

Ο βασικός λόγος της έλλειψης μονάδων αίματος, είναι ο αποκλεισμός των εθελοντών, λόγω των εποχικών ιώσεων που τους ταλαιπωρούν και δεν επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν, αν έχουν ασθενήσει και έχουν κάνει χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων.

Από την αρχή της χρονιάς, οι εργαζόμενοι στον Σταθμό επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους αιμοδότες που δεν έχουν αιμοδοτήσει τους τελευταίους μήνες, ζητώντας τους, να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους και να προσφέρουν μια μονάδα αίματος, η οποία, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Πρωί και απόγευμα

Η κα Πανέτα απηύθυνε έκκληση, και μέσω της εφημ. «Πατρίς» σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να προσέρχονται καθημερινά στον Σταθμό Αιμοδοσίας από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 9:00-13:00 και 18:00-20:00 και τα Σαββατοκύριακα μεταξύ 10:00-12:00 (σ.σ τηλέφωνο 2621082339) προκειμένου να αιμοδοτήσουν και να σώσουν, όχι μία, αλλά, τρεις ζωές. Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο για την ικανοποίηση του αιτήματος για ιατρική κάλυψη των αναγκών του Σταθμού και τις απογευματινές ώρες (σ.σ τις ημέρες που δεν εφημερεύουν οι δυο γιατροί) ώστε να μην φεύγουν άπραγοι οι εθελοντές που απευθύνονται στον Σταθμό για αιμοληψία.

Όλη η επικαιρότητα