Ηλεία

Στέφανος Κασσελάκης: «Κυριάρχησε» σε όλη την Ηλεία!

Πρώτο σε όλα τα εκλογικά κέντρα του Νομού ανέδειξε η κάλπη τον Στέφανο Κασσελάκη
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας ένα μεγάλο προβάδισμα ως «προίκα» από την πρώτη Κυριακή, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν το «αδιαφιλονίκητο» φαβορί πριν από την εκλογική διαδικασία και το απέδειξε και στις κάλπες που στήθηκαν για δεύτερη Κυριακή, αφού στην Ηλεία «κυριάρχησε» σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Με τα επίσημα αποτελέσματα να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής μάλιστα ανέβασαν ακόμα περισσότερο το ποσοστό του, αφού σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε στην Ηλεία να προσεγγίσει το 60%, ποσοστό που δείχνει πως τα μέλη του κόμματος στην Ηλεία επιθυμούσαν μία μεγάλη αλλαγή με ένα πρόσωπο το οποίο δεν είχε δοκιμαστεί μέχρι τώρα στον πολιτικό χώρο συγκριτικά και με τους αντιπάλους του στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Μέχρι και τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, ακριβή αποτελέσματα δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα και αναμένεται σε επόμενο φύλλο της «Πατρίς» να υπάρξει η δημοσιοποίηση τους μετά την έγκρισή τους από την ΚΕΦΕ.

Στο 55-60% το ποσοστό Κασσελάκη

Σαφής και ξεκάθαρη είναι η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Δρόσος, ο κ. Κασσελάκης στο 75% της καταμέτρησης λαμβάνει 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69%, ενώ η κυρία Έφη Αχτσιόγλου 43.139 ψήφους και ποσοστό 43,31%. Τα λευκά και τα άκυρα κυμαίνονται στο 1,19%. Μάλιστα, η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε μετά την ανακοίνωση αυτή στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.Σε ό, τι αφορά την εκλογική διαδικασία πανελλαδικά, ψήφισαν συνολικά 133.700 μέλη. Με δεδομένο το συγκεκριμένο αριθμό, προκύπτει ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρότερη κατά 15.121 άτομα σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι χθες ψήφισαν 8.750 παλιά μέλη που δεν είχαν λάβει μέρος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, κάτι που μεταφράζεται σε 20% αλλαγή στο εκλογικό σώμα. Συνεπώς, το 18% των ψηφοφόρων της πρώτης Κυριακής δεν προσήλθαν χθες στις κάλπες.

Όλη η επικαιρότητα