Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Ρότερνταμ, ήττα από τον Αλιασίμ

Ο Έλληνας τενίστας έχασε με 2-0 σετ
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το φαβορί στον τελικό του τουρνουά στο Ρότερνταμ αλλά ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ είναι ανερχόμενος τενίστας και είναι καλός όπως έδειξε. Τόσο καλός ώστε να νικήσει με 2-0 τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος γνώρισε την 8η ήττα σε τελικό σε 500άρι τουρνουά και δεν κατάφερε να κατακτήσει ακόμη έναν τίτλο, με τον 21χρονο Καναδό από την άλλη πλευρά να πανηγυρίζει τον πρώτο του τίτλο έπειτα από 8 χαμένους τελικούς.

Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή για τον Τσιτσιπά αφού δέχθηκε αμέσως μπρέικ. Γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού ο Αλιασίμ κράτησε το σερβίς του και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-4, βάζοντας από το ξεκίνημα με την πλάτη στον τοίχο τον Έλληνα τενίστα.

Ο Καναδός έπαιζε πολύ καλά αλλά το έργο του γινόταν ακόμη πιο εύκολο από τον ίδιο τον Τσιτσιπά, ο οποίος ήταν εκνευρισμένος και έκανε λάθη, με συνέπεια να χαρίζει πόντους στον αντίπαλο. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα, δυστυχώς, στο 2ο σετ.

Εκεί, ο Στέφανος δέχθηκε δύο μπρέικ και είδε τον Αλιασίμ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός, να προηγείται με 2-0 και 4-1, με συνέπεια η ήττα να μοιάζει αναπόφευκτη. Κάτι που επιβεβαιώθηκε, αφού ο Καναδός πήρε και το δεύτερο σετ με 6-2 και μαζί τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, αφήνοντας τον Τσιτσιπά να αναρωτιέται πότε θα σπάσει την κατάρα των τελικών στα 500άρια τουρνουά.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα