Ηλεία

Στέγνωσε» από τις πυρκαγιές το ταμείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

georgiop.jpg

Βαθιά έβαλε το χέρι στην τσέπη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να αντιμετωπίσει τις δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Ανάληψη-Κρυονέρι και Ροδινά Ζαχάρως, με συνέπεια το ταμείο να είναι ουσιαστικά άδειο και να χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας της ΠΕ Ηλείας, αυτή τη στιγμή στο ταμείο υπάρχουν διαθέσιμα μόλις 19.000 ευρώ, ενώ το κόστος από τις δύο μεγάλες πυρκαγιές, με βάση τις πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις, ξεπερνά τις 70-80.000 ευρώ.

Στον τακτικό προϋπολογισμό του 2017 για την Πολιτική Προστασία προβλέφθηκαν 200.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 181.000 ευρώ έχουν καταβληθεί ή δεσμευθεί για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως ο καθαρισμός τάφρων ή του οδικού δικτύου, καθώς και στην αντιμετώπιση των προηγούμενων περιπτώσεων πυρκαγιάς που έπληξαν την Ηλεία.

«Η αντιπυρική και αντιπλημμυρική πρόληψη έχουν πολύ μεγάλο κόστος. Δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει θεσμοθετημένους πόρους για την Πολιτική Προστασία που να απευθύνονται στις Περιφέρειες, αφού δεν παίρνουμε ούτε ευρώ για να θωρακίσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων της Ηλείας, από αντιπλημμυρικά φαινόμενα και πυρκαγιές. Έτσι, προσπαθούμε από δικά μας έσοδα, που είναι ελάχιστα πια μέσα στη δύσκολη οικονομική περίοδο, να βρούμε τους αναγκαίους πόρους και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, κάνοντας συνοπτικό απολογισμό της οικονομικής κατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.Πατρίς…

Όλη η επικαιρότητα