Categories: Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ στους Δήμους

Share

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, υπέγραψε σήμερα νέα έκτακτη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, προς τους Δήμους.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

  • Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.
  • Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς τους επτά νεοσύστατους δήμους της χώρας, Β. Κέρκυρας, Ν. Κέρκυρας, Ληξουρίου, Σάμης, Βελβεντού, Δ. Λέσβου και Δ.Σάμου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ενίσχυση όλων των Δήμων της χώρας, καθώς έχουν προηγηθεί επιπλέον δύο έκτακτες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 282 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους και την ενίσχυση των σχολικών επιτροπών τους για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε -με έργα, όχι με λόγια- την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ανθεκτικότητά της απέναντι στο υπέρογκο ενεργειακό κόστος, ώστε να μπορεί να υπηρετεί τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της.

Στα συνολικά 282 εκατ. ευρώ που είχαμε ήδη διαθέσει με διαδοχικές έκτακτες χρηματοδοτήσεις σε όλους τους Δήμους της χώρας, εξασφαλίζοντας την θέρμανση όλων των παιδιών στα σχολεία της Πατρίδας μας, προσθέτουμε σήμερα επιπλέον 25 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον αυτών, για πρώτη φορά, ενισχύονται με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ οι επτά (7) νεοσυσταθέντες Δήμοι, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες που απαιτούν οι δημότες και οι επισκέπτες τους.

Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί, για όσο διάστημα χρειαστεί, ώστε οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι να λαμβάνουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες που χρειάζονται».