Στενεύουν τα περιθώρια για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα – Έριξε αυλαία το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Οι εξελίξεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου, Πύργου – Καλό Νερό – Τσακώνα απασχόλησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία του – με την παρούσα σύνθεση – συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης.

 

Η συζήτηση έγινε μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου και παρέμβαση του Ηλείου Περιφερειακού Συμβούλου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη.

Στη διάρκεια της συζήτησης που θύμιζε κατά κάποιο τρόπο απολογισμό διαπιστώθηκαν λάθη και παραλείψεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα το έργο να «σέρνεται» από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Μετά από τρίωρη συζήτηση αποφασίστηκε πως αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι μια συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό ώστε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με το έργο. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον απερχόμενο περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα «πρέπει να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει για να μην κάνουμε σχεδιασμούς χωρίς να γνωρίζουμε».

Κι από ότι φάνηκε από τις χθεσινές τοποθετήσεις κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει πρόσβαση σε επίσημα στοιχεία.

Η απόφαση που ήταν ομόφωνη κάνει λόγο για άμεση υλοποίηση του έργου και μάλιστα στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου όπως προβλέπεται από την υπάρχουσα μελέτη για το Πάτρα-Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα.

Αρνητική εντύπωση δημιούργησαν οι απουσίες τόσο των βουλευτών –παρέστη μόνο ο κ. Καλαματιανός- όσο και των δημάρχων που «εκπροσωπήθηκαν» από τον απερχόμενο δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χριστοδουλόπουλο, γεγονός που  σχολιάστηκε από τους συμμετέχοντες στην συνεδρίαση.

Αντίθετα ισχυρή  ήταν η εκπροσώπηση του ΕΒΕ Ηλείας με παρόντα τον πρόεδρο κ. Νικολούτσο, τον αντιπρόεδρο κ. Παρασκευόπουλο και άλλα στελέχη της διοίκησης. Παρών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Πύργου κ. Βαρουξής.

Στα θετικά της χθεσινής συνεδρίασης η παρουσία του νέου περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη που μια φράση εξέφρασε κάθε Ηλείο «την στιγμή που τα χρονικά ότια στενεύουν, αναμένουμε σαφείς, πραγματικές και ρεαλιστικές εξαγγελίες από τον αρμόδιο υπουργό»

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία πολλών νεοεκλεγέντων περιφερειακών  συμβούλων.

Σημειώνεται πως στην χθεσινή συνεδρίαση επανήλθε το ζήτημα της ίδρυσης Νομικής Σχολής Πατρών, καθώς τέθηκε προς έγκριση η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη – Κατασκευή Κτιρίου Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών» προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ.