Ηλεία Πολιτική

Στενή συνεργασία Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Δήμου Ήλιδας – Ιεραρχούν προτεραιότητες, προτείνουν έργα που δίνουν λύσεις σε προβλήματα

Ακούστε το άρθρο

Στενή θα είναι, η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Δήμο Ήλιδας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, στη διάρκεια της επίσκεψης που σήμερα Πέμπτη 17 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ήλιδας.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες του δήμου Ήλιδας και κατατίθενται προτάσεις είτε  για την τρέχουσα είτε την επόμενη Προγραμματική Περίοδος ΕΣΠΑ 2020-2026, έργων που θα λύσουν σημαντικά προβλήματα του δήμου.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης επεσήμανε «Ήταν η πρώτη γόνιμη επικοινωνία για να συντονιστούν οι κινήσεις να ιεραρχηθούν τα προβλήματα και να βρεθούν οι λύσεις -σε συνεργασία με την Περιφέρεια-, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Ήλιδας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έγινε υπάρχει μεγάλο υπόλοιπο στο ΕΣΠΑ και σε άλλα προγράμματα, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει καταρτιστεί το νέο πρόγραμμα για την χρονική περίοδο 2020-2026, οπότε πρέπει να «τρέξουμε» από κοινού για να καλύψουμε αυτό το κενό με προτάσεις για έργα που χρειαζόμαστε. Ευτυχώς είμαστε πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση και ξέρουμε πως θα κινηθούμε γρήγορα για να προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον αυτοκινητόδρομο, την κατασκευή του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά και πολλά άλλα ζητήματα μελετών και ωρίμων έργων».

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε «Αρχίσαμε, όπως είχαμε υποσχεθεί, τις κατ’ ιδίαν επισκέψεις με τους δημάρχους όλης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρόκληση αφού είμαστε χρονικά στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος ΕΣΠΑ και στην αρχή του σχεδιασμού την επόμενης προγραμματικής περιόδου. Πέφτει στις πλάτες της Περιφέρειας και των Δήμων η ευθύνη του να παράξουν έργο γιατί τα τελευταία χρόνια, η κοινωνία έχει χορτάσει από λόγια και εμείς πρέπει να παλέψουμε με το χρόνο που δεν έχουμε. Μιλάμε για χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν μια Περιφέρεια που στο σύνολό της είναι πολύ ελλειμματική σε επίπεδο υποδομών. Είμαστε πολύ  πίσω, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της Χώρας και βέβαια της Ευρώπης. Θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα τον συντονισμό της Περιφέρειας με τον Δήμο ακριβώς γιατί βρισκόμαστε στην αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας».

Τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπιλίρης και Υπηρεσιακοί Παράγοντες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του δήμου Νίκη Κοκκαλιάρη και οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Φουντάς, Αβραάμ Μπούρας, Ανδρέας Παπαδάκος και Βαγγέλης Χριστοφόρου.

Όλη η επικαιρότητα