Πολιτισμός

Το στερνό αντίο στην Ευαγγελία Σαμιωτάκη από συγγενείς φίλους και συνάδελφους

Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη, της είπαν το στερνό αντίο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο Ωροπού.

Το κλίμα ήταν βαρύ και ο πόνος βουβός.

Η μεγάλη ηθοποιός, πέθανε  σε ηλικία 83 ετών. Ήταν σύντροφος ζωής του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου.

Ο θάνατος της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη, που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της, έγινε γνωστό από τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα που ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση στο facebook: «Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη … μάνα ΜΟΥ μου σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση… καλό ταξίδι καλή μου κυρία…».

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934.

Στα 18 της παντρεύτηκε τον Σπύρο Καλογήρου με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο.

Ήταν απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και είχε παίξει σε πολλές ελληνικές ταινίες και σε θεατρικές παραστάσεις, συχνά με τον σύζυγό της με τον οποίον συνεργάστηκαν κυρίως μετά τη δεκαετία του 1980, όταν έκαναν τον δικό τους θίασο, ανεβάζοντας παραστάσεις και πραγματοποιώντας περιοδείες. Μερικές από τις ταινίες που έπαιξε ήταν “Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969), «Η παριζιάνα, (1969), «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση» (1973), «Γυναικοκρατία» (1973), «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» (1973), «Καθένας με την τρέλα του…» (1980) κ.ά.

Πηγή: Star.gr

Όλη η επικαιρότητα