Πολιτική

Στη Δυτική Ελλάδα τον Απρίλιο ο Αντώνης Σαμαράς

H Πάτρα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένας από τους σταθμούς της περιοδείας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρωθυπουργός ξεκινάει τις περιοδείες του στην Περιφέρεια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και σύμφωνα με πληροφορίες πρώτος σταθμός θα είναι η Δυτική Μακεδονία. Θα ακολουθήσουν η Θεσσαλία και η Κρήτη, ενώ με βάση τους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τη Δυτική Ελλάδα εντός του Απριλίου.

Οι ίδιες πληροφορίες, που έχουν ως πηγή τους άνθρωπο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, αναφέρουν ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού θα γίνει με αφορμή είτε την επανεκκίνηση της Ολυμπίας Οδού, είτε την έναρξη των διαγωνιστικών εργασιών για τους υδρογονάνθρακες.

«Θα γυρίσω όλη τη χώρα», φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει την περιοδεία κατά τη διάρκεια του δείπνου που είχε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εξηγώντας ότι θέλει με αυτό τον τρόπο να στηρίξει έργα και πρωτοβουλίες που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη στρατηγική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει, ο κ. Σαμαράς θέλει να δείξει ότι δεν κρύβεται πίσω από τους τοίχους του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά αντίθετα μιλά με ειλικρίνεια και ρεαλισμό στους πολίτες.

Στόχος του είναι να εξηγήσει στις δημόσιες παρεμβάσεις του το σχέδιο που έχει για τη χώρα και να διαβεβαιώσει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι πλέον κοντά και θα αρχίσει να φαίνεται από το τέλος του 2013.

Το πρόγραμμα των περιοδειών του κ. Σαμαρά σχεδιάζεται αυτές τις ημέρες και οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της ΝΔ θέλουν να συνδυάσουν τις περιοχές που θα επισκεφθεί με μικρά ή μεγάλα έργα που βρίσκονται εν εξελίξει.

Στελέχη της ΝΔ συνδέουν την περιοδεία και με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης συνεδρίου της ΝΔ μέσα στον Ιούνιο. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει απορρίψει αυτές τις εισηγήσεις, αλλά αντίθετα εκτιμά ότι εάν η κατάσταση στην οικονομία έχει ομαλοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι, τότε το συνέδριο θα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να ξεκινήσει από εκεί η επανίδρυση της ΝΔ.

Σ.Π.

Όλη η επικαιρότητα