Ηλεία

Στη μνήμη τους…

Παναγιώτης Ραπακούλιας

Είναι δύσκολο να περιοριστούμε σε συγκεκριμένες εικόνες και λέξεις, ώστε να αποδώσουμε τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου και αυθεντικού Πυργιώτη. Αν και μακριά από τον αγαπημένο του Πύργο είχε πάντα την έγνοιά του, για την αλλαγή και την πρόοδό του. Δεν ξεχνούσε ποτέ τα πρόσωπα της καρδιάς του, τους αξέχαστους γονείς του Δημήτρη και Τούλα που τον έμαθαν να έχει ήθος, σοβαρότητα, ευαισθησία και δοτικότητα. Αυτά ήταν τα στοιχεία της ψυχής του που είχε και ως γιατρός και τα ένιωθε όποιος τον έβλεπε να «κυριαρχεί» στους διαδρόμους του Ιατρικού Κέντρου. Εκεί που προσέφερε τη βοήθειά του σαν πνευμονολόγος. Αφουγκραζόταν προσεκτικά και φρόντιζε όλους τους Ηλείους που του ζητούσαν τη γνώμη του, ή οποία είχε πάντα μεγάλη βαρύτητα.

Ήταν ο γιατρός που τιμούσε τον όρκο του, έχοντας τη δική του φιλοσοφία και κοσμοθεωρία.

Γι’ αυτό ξεχώριζε στην καρδιά της αγαπημένης του γυναίκας Χαράς που ήταν δίπλα του έχοντας αγάπη και αναγνώριση για κείνον. Ξεχώριζε όμως και στις καρδιές των πιστών φίλων του που τους άρεσε ο λόγος του και η συντροφιά του.

Ήξερε ότι για να ακτινοβολείς δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλα από το να είσαι ο δικός σου πραγματικός εαυτός.

Αυτή η έκφρασή του, σε συνδυασμό με τη δυναμική των γνώσεών του, χαρακτήριζαν πράγματι τον γιατρό Παναγιώτη Ραπακούλια.

Έναν αξέχαστο αγαπημένο Πυργιώτη που η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στους αγαπημένους του.

Το αισθάνονται αληθινά όσοι τον γνώρισαν, τον έζησαν, τον άκουσαν με τις συμβουλές του, τον ξεχώρισαν, και τον αγάπησαν.

Θα τον θυμόμαστε πάντα, σαν μια προσωπικότητα που με την αρσενική του στιβαρότητα και τα χαρακτηριστικά του φίνου ανθρώπου δεν σε άφηνε να πλήξεις γιατί ο ίδιος δεν έπληττε ποτέ. Γιατί σαν γιατρός έδινε τη βοήθειά του και σαν φίλος είχε πάντα ειδική και σπάνια συντροφιά.

Σοφία Βαρουξή

Όλη η επικαιρότητα