Lifestyle

Στη Μυτιλήνη επέστρεψε το 21χρονο μοντέλο που κατηγορήθηκε για διακίνηση κοκαΐνης

Ακούστε το άρθρο

Στο σπίτι της στη Μυτιλήνη βρίσκεται η Ειρήνη Μελισσαροπούλου μετά την περιπέτεια που πέρασε στο Χονγκ Κονγκ.

Η 21χρονη κρίθηκε αθώα μετά από 17 μήνες στις φυλακές Χονγκ Κονγκ και αφού είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο για διακίνηση κοκαΐνης.

H οικογενειακή θαλπωρή έχει αντικαταστήσει τον τρόμο και τον πανικό που έζησε η νεαρή κοπέλα στη φυλακή.

Πριν δύο μέρες η Ειρήνη Μελισσαροπούλου έφθασε στην Ελλάδα έχοντας δίπλα της τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου.

Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η 21χρονη ευχαρίστησε όσους της συμπαραστάθηκαν. «Με συγκίνηση και χαρά επιστρέω στα πάτρια εδάφη μετά από 17 μήνες άδικης κράτησης και θλίψης. Είχα πει από την αρχή πως είμαι αθώα και χαίρομαι που το δικαστήριο με αθώωσε. Η μόνη μου επιθυμία είναι να γυρίσω στην Μυτιλήνη με την οικογένειά μου και να αρχίσω από την αρχή τη ζωή μου» δήλωσε η ίδια.

Φυσικά ιδιαίτερα ευχαρίστησε και τον δικηγόρο της για τη μάχη που έδωσε αλλά και τις ελληνικές προξενικές Αρχές στο Χονγκ Κονγκ.

«Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και όλους τους γνωστούς και άγνωστους που βοήθησαν και εμένα και την οικογένειά μου υλικά και ηθικά. Τώρα η μόνη μου επιθυμία είναι να γυρίσω πίσω στη Μυτιλήνη μαζί με την οικογένειά μου, να αρχίσω ξανά τη ζωή μου από την αρχή και να σχεδιάσω το δικό μου το μέλλον» είπε η ίδια, ζητώντας παράλληλα σεβασμό της προσωπικής της ζωής.

Στις 11 Μαρτίου το μοντέλο απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και επί δυόμισι ώρες προσπαθούσε να πείσει το ακροατήριο ότι δεν είχε γνώση της ύπαρξης της ποσότητας -2,6 κιλά- της κοκαΐνης μέσα στη βαλίτσα της. Επί της ουσίας, κατηγόρησε έναν φίλο της από τη Ρουμανία ότι την παγίδευσε.

Στην κατάθεσή της, η Μελισσαροπούλου ισχυρίστηκε ότι ο φίλος της ήταν αυτός που έβαλε την κοκαΐνη μέσα στις αποσκευές της. Ταξίδεψαν μαζί από την Αντίς Αμπέμπα, όμως εκείνος της είπε ότι θα φτάσει στο Χονγκ Κονγκ δύο μέρες αργότερα από εκείνη, καθώς είχε βρει πιο φθηνό εισιτήριο. Στο ξενοδοχείο ο φίλος της τής άφησε μια βαλίτσα και την παρακάλεσε να την πάρει μαζί.

Όπως είπε στους δικαστές, του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν κοίταξε καν αν η βαλίτσα έχει κάτι μέσα: προσέθεσε κάτι δικά της καλλυντικά κι άλλα αντικείμενα, και την πήρε μαζί στις αποσκευές της.

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα» επανέλαβε πολλές φορές η 21χρονη. Άλλωστε, σε αυτό συνηγόρησε και η εξέταση DNA, η οποία έδειξε ότι δεν υπήρχε δικό της γενετικό υλικό στο πακέτο.

Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού της η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην τον πετάξω;» διερωτήθηκε στο δικαστήριο.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα