Ηλεία

Στη Ν. Μανωλάδα χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ: Στόχος ο εμβολιασμός όλων των εργατών γης

Στο Κέντρο Κοινότητας της Ν. Μανολάδας χθες ο Γιάννης Καρβέλης.
Ακούστε το άρθρο

Την πορεία των εμβολιασμών που ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες στους εργάτες γης της Νέας Μανολάδας, επιθεώρησε χθες το μεσημέρι ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Καρβέλης, που βρέθηκε στο Κέντρο Κοινότητας της Νέας Μανολάδας – όπου και πραγματοποιείται η δράση – συνοδευόμενος από συνεργάτες του και από τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα.

Χθες πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός 102 εργατών γης από το Μπαγκλαντές ενώ η δράση αναμένεται να ολοκληρωθεί αρκετά σύντομα. Μάλιστα, για το ζήτημα της έλλειψης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Καρβέλης ξεκαθάρισε πως σε συνεργασία με τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στους αλλοδαπούς εργάτες δίδεται προσωρινός ΑΜΚΑ, έτσι ώστε να καταγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το υπουργείο να έχει σαφή εικόνα για τους εμβολιασμούς.

«Πριν από λίγο χρονικό διάστημα σε μια συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους των εργατών γης εδώ στη Μανολάδα, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης έλαβε την απόφαση να προχωρήσουμε άμεσα στη δράση αυτή που είμαστε και σήμερα εδώ για τον εμβολιασμό των εργατών γης.

Το υπουργείο και ο υπουργός προσωπικά πιστεύει πολύ σε αυτή την δράση προκειμένου να καταφέρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να καταφέρουμε να εμβολιάσουμε και αυτή την πληθυσμιακή ομάδα γιατί είναι μια πληθυσμιακή ομάδα που πρέπει να προστατευτεί τόσο ατομικά όσο και κοινωνικά», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καρβέλης.

«Επανερχόμαστε με περισσότερους εμβολιασμούς»

Ο κ. Καρβέλης, δε, σημείωσε πως οι εμβολιασμοί αυξάνονται σταδιακά καθώς χθες εμβολιάστηκαν 102 άτομα και τις προηγούμενες ημέρες 84 αλλοδαποί εργάτες ενώ πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, προχώρησαν σε εμβολιασμό ακόμα 62 εργάτες. Μαζί με τα άτομα που εμβολιάστηκαν χθες περί τους 248 εργάτες γης από το Μπαγκλαντές έχουν ήδη εμβολιαστεί και το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως αναφέρθηκε, θα γίνει ο εμβολιασμός ακόμα μεγαλύτερου αριθμού.

«Εμείς από την πλευρά μας ως 6η Υγειονομική Περιφέρεια ήρθαμε σε επαφή, συνεννόηση και συνεργασία με τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, τον αγαπητό φίλο και ιατρό, Γιάννη Λέντζα, οργανώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την διαδικασία μέσω της κινητής μονάδας που διαθέτουμε, εμβολιάσαμε τις προηγούμενες ημέρες 84 εργάτες, σήμερα θα εμβολιάσουμε 102, θα επανέλθουμε την ερχόμενη Παρασκευή με μεγαλύτερο αριθμό εμβολιασμού και νομίζω ότι έτσι σιγά-σιγά θα ολοκληρώσουμε πλήρως τον εμβολιασμό όλων αυτών των ανθρώπων για να είναι και οι ίδιοι ασφαλείς όσο και η περιοχή και η δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Καρβέλης και συνέχισε: «Αντιμετωπίσαμε και το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ΑΜΚΑ και σε συνεργασία με τον δήμο προχωρήσαμε πάρα πολύ γρήγορα στην έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να καταχωρούνται κανονικά και να ξέρουμε ακριβώς ποιοι είναι αυτοί που εμβολιάζονται».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Είναι το πρώτο σημείο που γίνονται εμβολιασμοί στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως είναι οι εργάτες γης. Θα υπάρχουν ανά εβδομάδα εμβολιασμοί έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όλη αυτή την πληθυσμιακή ομάδα η οποία δραστηριοποιείται εμπορικά εδώ στην ευρύτερη περιοχή και στο κοινωνικό σύνολο και επειδή εδώ η υγεία προσφέρεται σε όλους και δεν κάνουμε διαχωρισμούς. Είμαστε σε συνεχή επαφή, οι υπηρεσίες του δήμου, το κέντρο κοινότητας μέσω του μεταπολιτιστικού κέντρου με το υπουργείο εργασίας όποια προβλήματα παρατηρούνται στην έκδοση των προσωρινών ΑΜΚΑ γιατί αυτά δεν ενεργοποιούνται αμέσως, θέλουν κάποιο χρονικό διάστημα γίνεται καταγραφή έτσι ώστε να περαστούν να χρεωθούν για να μπορέσουν να γίνουν και οι δεύτερες δόσεις έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε υγεία σε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες αλλά και στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης στους πολίτες».

Ηλίας Αχμέτ,

πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Μεταναστών Μανολάδας Μπαγκλαντές

«Πιστεύω πως ο ελληνικός λαός είναι φιλάνθρωπος και καθημερινά δίπλα μας και εφόσον ζούμε στην κοινωνία εμείς έχουμε υποχρέωση να είμαστε υγιείς και να είναι οι συνάνθρωποί μας υγιείς. Γι αυτό τον λόγο έχουμε κάνει μαζί με τα συνδικάτα μια προσπάθεια να εμβολιαστούν οι εργάτες οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια που έχουν περάσει δεν είχε γίνει κανένας εμβολιασμός. Μαζί με τα συνδικάτα που έκαναν παρεμβάσεις στο υπουργείο και ξεκινήσαμε τον προηγούμενο μήνα ελπίζουμε να τελειώσουμε αυτή την διαδικασία».

Όλη η επικαιρότητα