Ηλεία

Στη Νέα Μανωλάδα βρέθηκε ο πρέσβης του Μπαγκλαντές!

bagls.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ήρθαμε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε πράγματα. Είναι μια συνάντηση για να έρθουμε πιο κοντά. Να φτιάξουμε μια καλή σχέση των Ελλήνων με τους εργάτες μας. Γιατί οι εργάτες μας, είναι οι δικοί σας εργάτες και οι λαοί της Ελλάδας και τους Μπαγκλαντές σέβονται από πολύ παλιά ο ένας τον άλλο»!

Με αυτά τα λόγια χαιρέτισε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Βάρδας, με θέμα τη νόμιμη παραμονή και εργασία των οικονομικών μεταναστών της περιοχής αλλά και την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και των συνθηκών της διαβίωσής τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Τσιρίκος, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αγγελακόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας κ. Παναγιώτης Γεωργούλιας, οι εκπρόσωποι των Ομάδων Παραγωγών «Υρμίνη» και «Ήλιδα» αλλά και ανεξάρτητοι παραγωγοί της περιοχής, ο πρόεδρος της Κοινότητας του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα, υπηρεσιακοί παράγοντες της Πρεσβείας του Μπαγκλαντές, αλλά και εκπρόσωποι των αλλοδαπών εργατών κ.ά.

«Τις προηγούμενες κλήθηκα να μιλήσω για το περιστατικό της Νέας Μανωλάδας σε διάφορα διεθνή και όχι μόνο ΜΜΕ» συνέχισε ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές και τόνισε: «Ούτε μία φορά δεν χρησιμοποίησα μία άσχημη λέξη για την Ελλάδα και το λαό της. Εξήγησα ότι ήταν ένα και μόνο τυχαίο περιστατικό. Εξήγησα πως η Ελληνική και η Μπαγκλαντεσιανή κοινωνία είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη. Πρέπει να συνεργαζόμαστε για να συνεχίσουμε να ζούμε και να συνυπάρχουμε. Πρέπει να χτίσουμε μια καλή σχέση και αν πραγματικά το κάνουμε αυτό, θα μπορέσουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα μαζί».

Στη συνεργασία και στην καλή σχέση των δύο πλευρών εστίασε στην τοποθέτησή του και ο δήμαρχος Ανδραβίδας -Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης, ο οποίος, αναφερόμενος και στην προχθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση, τόνισε ότι πρέπει μία λύση που να διασφαλίζει και τη νομιμότητα αλλά και τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των εργατών από το Μπαγκλαντές.

Στην καλή σχέση των δύο πλευρών, στη νομιμοποίηση και την αρμονική ένταξη των οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές στον κοινωνικό και στην οικονομικό κοινωνικό ιστό, αλλά και στην βελτίωση των συνθηκών της διαβίωσής τους, αναφέρθηκαν όσοι τοποθετήθηκαν ακόμα στη σύσκεψη της Δευτέρας.

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα