Ελλάδα

Στη θάλασσα η περιφορά του Επιτάφιου στην Ύδρα (PHOTOS-VIDEO)

y6.jpg
Ακούστε το άρθρο
Πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 στην Ύδρα, με κάθε επισημότητα και κατάνυξη η περιφορά των Επιτάφιων των ενοριακών εκκλησιών του νησιού – Κατανυκτική ατμόσφαιρα και πλήθος κόσμου στον θαλασσινό Επιτάφιο του Αγίου Ιωάννη στα Καμίνια.

Η περιφορά των ενοριακών Επιτάφιων έγινε μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κκ Εφραίμ, επίσης ο του εφημέριος του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γ.Α.Ε., και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Η συνάντηση των Επιτάφιων

Οι Επιτάφιοι συναντήθηκαν έξω από το Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας γύρω από την εξέδρα που είχε στηθεί, και αφού τελέστηκε δέηση στη συνέχεια αναχώρησαν για τις ενορίες τους.

Στη συνάντηση των Επιτάφιων των ενοριακών εκκλησιών παρευρίσκονταν ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης και ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος.

Εκατοντάδες Υδραίοι αλλά και επισκέπτες του νησιού συμμετείχαν στη συνάντηση των Επιτάφιων και παρακολούθησαν την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου, κρατώντας αναμμένα κεριά, δημιουργώντας μια κατανυκτική θρησκευτική ατμόσφαιρα.

Στην περιφορά των Επιτάφιων στον κεντρικό οικισμό της Ύδρας αλλά και στα Καμίνια ήταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Μαραγκού, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος κ. Α. Σωτηρόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Θ. Σαϊτης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών κ. Ε. Κεχαγιόγλου, οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της Ύδρας και πλήθος πιστών.

Ο θαλασσινός Επιτάφιος στα Καμίνια

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο θαλασσινός Επιτάφιος του Αγίου Ιωάννη από τα Καμίνια, να “μπαίνει” στη θάλασσα, στο μικρό γραφικό λιμανάκι των Καμινίων και να διαβάζεται η δέηση για τους ναυτικούς παρουσία εκατοντάδων πιστών που είχαν κατακλύσει ασφυκτικά το μικρό ψαρολίμανο του Καμινιού και παρακολούθησαν μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα την τελετή.
 

hydraspoliteia.blogspot.gr

Όλη η επικαιρότητα