Ελλάδα

Στη Βουλγαρία για αποτέφρωση η σωρός του Γιώργου Βακάκη

Υπό άκρα μυστικότητα, όπως ακριβώς συνέβη και με την νεκρώσιμη ακολουθία στο κοιμητήριο του Βύρωνα, η οικογένεια του Γιώργου Βακάκη αναχώρησε χθες για την Σόφια της Βουλγαρίας, προκειμένου να προχωρήσει στην αποτέφρωση της σορού του.

Εκεί ολοκληρώθηκε χτες η τελευταία πράξη του δράματος για τον Απόστολο Βακάκη, την πρώην σύζυγό του και τις δύο κόρες τους με την αποτέφρωση της σορού του νεαρού που σκοτώθηκε στο φρικιαστικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής, με την Πόρσε του πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η σορός του Γιώργου Βακάκη μεταφέρθηκε οδικώς στην Σόφια της Βουλγαρίας την Τετάρτη, ενώ τα μέλη της οικογένειάς του ταξίδεψαν ως εκεί την Πέμπτη, αεροπορικώς, για την τελετή της καύσης.

Το ταξίδι τους πραγματοποιήθηκε, με βάση τα όσα διέρρευσαν από τον φιλικό τους κύκλο, με νοικιασμένο αεροσκάφος για λόγους ιδιωτικότητας, οι οποίοι απέκλειαν την πτήση με κάποια εταιρία.

Το ίδιο συνέβη και με την κηδεία, που έγινε την Τετάρτη στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, με παρόντες μόνο την οικογένεια, μια έμπιστη γυναίκα από το προσωπικό που κρατούσε την μητέρα και άλλο ένα άτομο. Μόνο αυτοί αποχαιρέτησαν το λευκό φέρετρο που είχε στολιστεί με λουλούδια και το οποίο μετά την νεκρώσιμη ακολουθία που διήρκησε μία ώρα ξεκίνησε για το ταξίδι προς την Βουλγαρία.

Η οικογένεια έντονα φορτισμένη μετά την τελετή, επέστρεψε στην κατοικία των Βορείων προαστίων, προκειμένου τα μέλη της να ηρεμήσουν από την πολύ έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την σφοδρή επιθυμία στενότατων φίλων του Γιώργου να επισκεφθούν τους γονείς και τα αδέρφια του, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Το σπίτι παρέμενε ερμητικά κλειστό σε όλους και η είσοδός του άνοιξε την Πέμπτη για το ταξίδι στο αποτεφρωτήριο στην Σόφια, εκεί όπου εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξη του δράματος της οικογένειας.

Όλη η επικαιρότητα