Ελλάδα

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Ακούστε το άρθρο
Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis κσθώς οι εισαγγελείς διαφθοράς σκόνταψαν σε ενδεχόμενες ευθύνες για δέκα πρώην υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικοί λειτουργοί εντόπισαν ενδείξεις για δωροδοκία και απιστία για δέκα πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους υπουργοί Yγείας και Oικονομίας και Aνάπτυξης την περίοδο από το 2006 και μετά (ως αρχές του 2015).

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης πριν από λίγο παρέδωσαν το πρώτο μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η έρευνα που αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών αλλά και πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis καθώς και για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης εσοδων από εγκληματικές δραστηριοτητες (ξέπλυμα βρωμικου χρήματος) συνεχίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Στον Άρειο Πάγο ο Τζανακόπουλος

Για την υπόθεση της Novartis βρέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, όπως αναφέρει ανακοίνωση Τύπου, συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, μετά τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Η εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες» προσθέτει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα