Πολιτική

Στη Βουλή η τροπολογία για κατάργηση του επιδόματος ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς

Ακούστε το άρθρο
Τροπολογία με την οποία καταργείται η διάταξη για την καταβολή επιδόματος ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

Η τροπολογία ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής και μάλιστα, προβλέπει αναδρομικές απαιτήσεις για τα ποσά που χορηγήθηκαν σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς από τον Φεβρουάριο του 2015.

Η τροπολογία μάλιστα προβλέπει ότι η κατάργηση του μέτρου μετράει αναδρομικά από την ημέρα ισχύς του νόμου (1/2/2015), καθιστώντας υποχρεωτική την επιστροφή των χρημάτων, για όσους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς / αναπληρωτες/ υφυπουργούς έλαβαν σχετικά ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 – ενσωματωμένη μάλιστα στο τρίτο Μνημόνιο – και είχε προκαλέσει πρόσφατα θύελλα πολιτικών αντιδράσεων όταν αποκαλύφθηκε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε κάνει χρήση του νόμου παρά το πλούσιο χαρτοφυλάκιο της ίδιας και του συζύγου της υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου σε Ελλάδα και εξωτερικό, οδηγώντας στην «καρατόμηση» της ίδιας, την παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου και τελικά σε μίνι ανασχηματισμό.

Η επίμαχη τροπολογία κατάργησης του μέτρου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα